Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs
3.8750 8
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Iesaku, iesaku un vēlreiz iesaku! Kūka ir dievīga un kūst uz mēles!" kārdinošas rabarberu kūkas recepti piedāvā mūsu lasītāja Laila Trektere.

Sastāvdaļas paredzētas 26 cm diametra veidnei.

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

Mīkstu sviestu sakuļ ar 2/3 cukura un vaniļu pēc garšas. Kad masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga, pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli, pievieno sviesta masai un ar rokām samīca mīklu.

Trešo daļu mīklas atdala ar asu nazi, ietin pārtikas plēvē vai folijā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs

Pārējo mīklu ieklāj veidnē, ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.

Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs
Mīklu var rullēt arī uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts aplis, kas pēc izmēriem aptuveni atbilst veidnes diametram. Izrullēto apli, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt veidnē, bet, ja mīkla tikusi rullēta uz cepampapīra, tad to var likt veidnē ar visu mīklu, gar veidnes malām uzlokot uz augšu mīklas maliņas.

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem ventilatora režīmā.

Mīklas "groziņā" ber rabarberus un izlīdzina.

Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs

Saputo olas baltumus ar atlikušo 1/3 cukura stingrās putrās un klāj virs rabarberiem.

Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs

No saldētavas izņemto mīklu uz rupjās rīves vienmērīgā kārtā pārrīvē virs olbaltuma putām.

Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs

Liek krāsnī un cep 40-45 minūtes, līdz mīklas drumstalas ir zeltainas un virtuve piepildījusies ar debešķīgi kārdinošu aromātu.

Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs

Rabarberu kūka 'Sapnis' ar bezē un rīvētām drumstalām
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form