Foto: Shutterstock
Šī rabarberu kūka ar bezē virskārtu neprasa daudz pūļu, turklāt būs gards našķis svētkos vai viekārši ikdienā.
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 gab.olas100 gsviests150 gmilti150 gcukurs50 gkartupeļu milti1.5 TKcepamais pulveris1 kgrabarberi (vai ogas)

Sagatavošana

1

Traukā saputo sviestu ar 100 gramiem cukura, pieliek olas dzeltenumus. Puto, kamēr masa kļūst gaiši dzeltena un stingra.

2

Pievieno miltus, cieti un cepamo pulveri. Samīca mīklu.

3

Mīklu ieklāj apaļā cepamā formā (es liku uz cepamā papīra, ja to neizmanto, trauks jāietauko), veidojot aptuveni 3 centimetrus augstas maliņas.

4

Uzber uz mīklas sagrieztus rabarberus un apmēram 20 minūtes cep 180*C.

5

Olas baltumus saputo ar atlikušo cukura daudzumu - stingrās putās. Kad kūka cepusies 20 minūtes, to izņem un vienmērīgi pārklāj ar saputoto olbaltumu. Cep vēl 35 minūtes.

6

Izņem no krāsns un atdzesē.

Autores piezīme: iesaku virskārtu cept 160*C, lai tiešām izceptos bezē. Cepot 180*C, virsma pārāk apbrūnēja un nebija tik stingra, kā vajadzētu. Garša laba - saldais bezē labi iet kopā ar skābumu.

Iesūtīja: esenif

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!