Rabarberu plātsmaize ar karamelizētām kokosa skaidiņām
Foto: Privātais arhīvs
3.4000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
90 ml
90 ml piens
piens
100 g
100 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
150 g
150 g cukurs
cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
Mīklai
100 g
100 g milti
milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
150 g
150 g biezpiens
biezpiens
50 g
50 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
50 g
50 g sviests
sviests
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
50 g
50 g cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ilgi gaidītā rabarberu sezona ir klāt, tāpēc pavasarīgie kraukšķi jāliek lietā, uzcepot kārdinošu plātsmaizi. Īpašās garšas noslēpums ir karamelizētās kokosriekstu skaidiņas, kas piešķir neatkārtojamu un baudāmu akcentu. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu, kas ir istabas temperatūrā, saputo ar cukuru gaisīgā, gaišā krēmā.

    Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.

    Pamīšus olām pievieno izsijātus miltus, cieti un cepamo pulveri.

    Mīklai pievieno saberztu biezpienu un šķipsnu sāls, samaisi. Jābūt biezai, lipīgai mīklai.

    Mīklu liec cepamtraukā un virsū kārto nomizotus, sagrieztus rabarberus.

    Katlā izkausē sviestu, pielej pienu, ieber cukuru un karsē, līdz cukurs izkūst.

    Pievieno kokosriekstu skaidiņas un uzvāri masu.

    Karamelizētās skaidiņas pārlej pāri rabarberiem un ievieto kūku 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.

    Cep aptuveni 50-60 minūtes, līdz kūkas virsma ir zeltaini brūna.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form