Rabarberu plātsmaize ar kokosriekstu bezē putām
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
160 g
160 g milti
milti
100 g
100 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
Pildījumam
3
3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
130 g
130 g cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
1/2 TK
1/2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
600 g
600 g rabarberi
rabarberi
Bezē putām
3
3 olu baltumi
olu baltumi
50 g
50 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Ja rabarberu plātsmaizes sulīgo pildījumu pārklāsi ar čaganām kokosriekstu bezē putām, rezultāts tev noteikti neliks vilties. Recepti iesaka Kristīne Rudzīte.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

    Gabaliņos saplucinātam, mīkstam sviestam pievieno miltus, cukuru un ar rokām samīca mīklu, ko ieklāj veidnē un cep 10 minūtes.

    Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

    Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli, miltiem, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Iemaisa krēmā gabaliņos sagrieztus rabarberus. Lej masu veidnē virs mīklas un cep 45-50 minūtes.

    Pa to laiku olu baltumus ar cukuru sakuļ stingrās putās.

    Pēc 45-50 minūtēm plātsmaizi izņem no krāsns, pārziež ar olbaltuma putām, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un cep vēl 10 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form