Foto: DELFI
Ja rabarberu plātsmaizes sulīgo pildījumu pārklāsi ar čaganām kokosriekstu bezē putām, rezultāts tev noteikti neliks vilties. Recepti iesaka Kristīne Rudzīte.
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:160 gmilti100 gsviests1 ĒKcukurs PILDĪJUMAM:3 olu dzeltenumi130 gcukurs šķipsnasāls1 ĒKmilti200 mlsaldais krējums0.5 TKvaniļas ekstrakts600 grabarberi BEZĒ PUTĀM:3 olu baltumi50 gcukurs pēc garšaskokosriekstu skaidiņas

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Gabaliņos saplucinātam, mīkstam sviestam pievieno miltus, cukuru un ar rokām samīca mīklu, ko ieklāj veidnē un cep 10 minūtes.

3

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

4

Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli, miltiem, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Iemaisa krēmā gabaliņos sagrieztus rabarberus. Lej masu veidnē virs mīklas un cep 45-50 minūtes.

5

Pa to laiku olu baltumus ar cukuru sakuļ stingrās putās.

6

Pēc 45-50 minūtēm plātsmaizi izņem no krāsns, pārziež ar olbaltuma putām, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un cep vēl 10 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!