Rabarberu plātsmaize
Foto: DELFI
1.7143 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 paciņa ātrais kūkas maisījums, piemēram, "Dobeles dzirnavnieks"
paciņa ātrais kūkas maisījums, piemēram, "Dobeles dzirnavnieks"
500 g
500 g rabarberi
rabarberi
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
Mērcei:
2
2 olas
olas
100 g
100 g skābais krējums
skābais krējums
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Kārtīgu rabarberu plātsmaizi var pagatavot arī ātri, tāpēc reizēm ir vērts grēkot un tā vietā, lai mīklu gatavotu pats no A līdz Z, izmantot ātros kūku maisījumus. Reizēm laika taupība atmaksājas pat ļoti garšīgi!

    Pagatavo mīklu pēc ražotāja norādēm.

    Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu un izlīdzina virsmu, lai tā būtu vienmērīga.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Mazos gabaliņos sagriež rabarberus un pārber pāri mīklai veidnē.

    Tad visu pārkaisa ar cukuru. Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes, līdz tā ir gandrīz gatava.

    Izņem veidni no krāsns un pārlej virskārtu ar mērci – sakultu olu ar krējumu, cukuru un kanēli. Pēc tam kūku liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 10–15 minūtes, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form