Foto: DELFI
Garda un gaisīga rabarberu plātsmaize ar rabarberiem "iekšpusē". Recepte brīžiem, kad rabarberi sezonas plaukumā vai marta pēcpusdienai, lai iztukšotu saldētavas krājumus.

"Tasty" padoms: izmanto plātsmaizē ne tikai rabarberus, bet pamēģini tiem pievienot arī pāris saujas melleņu. Garšos lieliski!

45Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
rabarberi cukurs4 gab.olas4 ĒKcukurs4 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Saputo dzeltenumus ar cukuru, lai tie būtu blāvi dzelteni un gaisīgi.

2

Citā bļodā saputo olu baltumus, līdz tie stingri un, apgāžot bļodu otrādi, nekrīt laukā.

3

Tad dzeltenumu masai piesijā miltus un iecilā tajā baltumus.

4

Rabarberus sagriež gabaliņos un sacukuro, atstāj uz laiku ievilkties. Pēc tam nolej izveidojušos šķidrumu (to var izmantot limonādes pagatavošanai), iemaisa mīklā.

5

Mīklu lej uz plāts (20x30 cm forma) un cep 25–30 minūtes 180 grādos, līdz plātsmaize gatava.

Iesūtīja: Zuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!