Rabarberu rausis no ātrā mīklas maisījuma
Foto: DELFI
2.8000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. paciņa gatavā kūku maisījuma (es izmantoju "Dobeles dzirnavnieks" ražoto)
paciņa gatavā kūku maisījuma (es izmantoju "Dobeles dzirnavnieks" ražoto)
2 gab.
2 gab. brangi rabarberu kāti
brangi rabarberu kāti
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
Mērcei
1 ĒK
1 ĒK skābais krējums
skābais krējums
2 gab.
2 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Kad runa ir par rabarberu vai ābolu plātsmaizēm, tad visi allaž iesaka to pagatavot no kefīra mīklas, kas ir ļoti viegli pagatavojama. Taču, ja slinkums ņem virsroku, tad garšīgu plātsmaizi vai kūku var pagatavot no ātrajiem mīklu maisījumiem. Nekā sarežģīta, turklāt rezultāts būs pārsteidzoši labs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rabarberu kātus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, pārber ar cukuru un kanēli. Ļauj, lai rabarberi atsulojas (sula pēc tam tiks izmantota mērces pagatavošanai). Man virtuvē bija aizķēries viens ābols, tāpēc nomizoju un sagriezu arī to.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Pagatavo mīklu pēc ražotāja norādēm.

    Kūkas veidni ieziež ar sviestu, ielej mīklu un izlīdzina virsmu, lai tā būtu vienmērīga.

    Mīklai virsū ber rabarberus (rabarberu šķidrumu kūkai virsū nelej), iespiež tos dziļi mīklā. Uz rabarberiem uzliek ābola šķēlītes.

    Rabarberu rausis no ātrā mīklas maisījuma
    Foto: DELFI

    Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 līdz 25 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz tā ir gandrīz gatava.

    Pa to laiku pagatavo mērci – olas sakuļ saldajā rabarberu šķidrumā, pievieno krējumu, cukuru un kanēli (ja nepieciešams, jo rabarberu šķidrums jau tā ir salds), visu sakuļ.

    Izņem veidni no krāsns, pārlej kūkas virskārtu ar mērci. Veidni liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 10–15 minūtes, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

    Rabarberu rausis no ātrā mīklas maisījuma
    Foto: DELFI

    Kūka lieliski garšos tāpat, bet to var papildināt arī ar saldējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Svētku kūka Ātri pagatavojami ēdieni Brokastis Launags Pusdienas Vakariņas Cepeškrāsns Cukurs Kanēlis Olas Rabarberi Skābs krējums Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Plātsmaizes viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form