
Lai gan nav nekā veldzējošāka par tīru ūdeni, arī rabarberu sula, kas pagatavota no sīrupa, būs labs spirdzinājums karstā vasaras dienā - arī tajā laikā, kad rabarberu sezona būs jau cauri. Šīs receptes priekšrocība - nav nepieciešams neko karsēt, sterilizēt vai pasterizēt.
Nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus pārkaisa ar cukuru. Cukuru ber pakāpeniski, kad viena daļa cukura izkususi, tad pieber nākošo porciju. Laiku pa laikam apmaisa.
Sagrieztos rabarberus atstāj uz 24 stundām. Iegūto sīrupu nolej un pilda pudelēs nekarsējot.
Pirms cukura piebēršanas rabarberus var arī nedaudz ar stampiņu sastampāt, šajā gadījumā sīrups ir jānolej caur marli, lai tas būtu bez rabarberu šķiedrām.
Iesūtīja: Buksis