Rabarberu sukādes
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg rabarberi
rabarberi
350 g
350 g cukurs
cukurs
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
  • Kaltēšana un žāvēšana
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • Rabarberu sukādes – vienkāršs un garšīgs veids, kā saglabāt pavasara garšu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizotus rabarberu kātus sagriež mazākos gabalos, pārkaisa ar cukuru un ber burkā vai kādā citā traukā. Atstāj rabarberus uz nakti nostāvēties vēsumā, lai tie sāk sulot un izveidotos sīrups.

    Pēc tam ber visu caurdurī, zem kura palikta bļoda, lai notek viss liekais šķidrums*. Ieteicams šādi atstāt notecināties sīrupu uz vairākām stundām, ik pa brīdim apmaisot rabarberus, lai tie kļūtu pēc iespējas sausāki.

    Izkaisi rabarberu gabaliņus uz cepešplāts un liec žāvēties cepeškrāsnī 50 grādu temperatūrā vismaz uz astoņām stundām. Ja ir pieejams elektriskais žāvētājs, kaltē rabarberus 40 grādos aptuveni diennakti. Tad pārber ar pūdercukuru, apmaisa un kaltē siltā vietā vēl vismaz 12 stundas.

    Ja nevēlies izmantot elektriskās ierīces, notecinātos rabarberu gabaliņus var savērt diegā un likt žāvēties, līdz iegūta vēlamā konsistence.

    *Notecināto sīrupu var uzkarsēt un pildīt pudelēs. Tas noderēs desertu un limonāžu gatavošanai.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form