Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize
Foto: Aikāgaršo
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g bezrauga kārtainā mīkla, 2 plāksnes
bezrauga kārtainā mīkla, 2 plāksnes
140 g
140 g sviests
sviests
140 g
140 g mandeļu milti
mandeļu milti
50 g
50 g cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. rabarberu kāti
rabarberu kāti
250 g
250 g avenes
avenes
3 saujas
3 saujas lazdu rieksti
lazdu rieksti
2-3 ĒK
2-3 ĒK medus
medus
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Launags
  • Pasaules Virtuve
  • Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu rabarberu un aveņu plātsmaizes recepti, kura iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C.

    Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas.

    Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu.

    Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu. Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus.

    Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes. Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

    Aikāgaršo padoms:

    Liec kārtaino mīklu formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form