Foto: Vida Press
Raberberi un ingvers sākumā var šķist neparasta kombinācija, bet noteikti ir vērts pamēģināt! Padoms: ja gatavā mīkla šķiet pabieza, par to neuztraucieties - cepšanas laikā no rabarbera izdalīsies sula un kēkss būs sulīgs.
75Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmilti ar pievienotu cepamo pulveri1 TKmalts ingvers (ingvera pulveris)1 šķipsnasāls150 gsviests, istabas temperatūrā3 gab.olas M izmērs300 grabarberi, nomizoti un sagriezti gabaliņos pūdercukurs pārkaisīšanai kēksa forma 1 kg mīklai

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsi uz 180C. Kēksa formu iesmērē ar eļļu vai sviestu un pamatni izklāj ar cepamo papīru.

2

Izsijā miltus, ingveru un sāli lielā bļodā. Pievieno sviestu, cukuru un olas. Maisa, kamēr iegūta viendabīga, bieza masa. Pieliek rabarberus un iemaisa. Mīklu liek kēksa formā un virsmu izlīdzina.

3

Kēksa formu liek cepeškrāsns vidū un cep 45-55 minūtes vai kamēr centrs ir izcepies un stingrs un kociņš no kēksa nāk ārā tīrs.

4

Kēksu no cepamformas izņem un atstāj atdzist 5-10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un ēd siltu vai istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!