75Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
250 gmilti ar pievienotu cepamo pulveri1 TKmalts ingvers (ingvera pulveris)1 šķipsnasāls150 gsviests, istabas temperatūrā3 gab.olas M izmērs300 grabarberi, nomizoti un sagriezti gabaliņos pūdercukurs pārkaisīšanai kēksa forma 1 kg mīklai
Sagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsi uz 180C. Kēksa formu iesmērē ar eļļu vai sviestu un pamatni izklāj ar cepamo papīru.
2
Izsijā miltus, ingveru un sāli lielā bļodā. Pievieno sviestu, cukuru un olas. Maisa, kamēr iegūta viendabīga, bieza masa. Pieliek rabarberus un iemaisa. Mīklu liek kēksa formā un virsmu izlīdzina.
3
Kēksa formu liek cepeškrāsns vidū un cep 45-55 minūtes vai kamēr centrs ir izcepies un stingrs un kociņš no kēksa nāk ārā tīrs.
4
Kēksu no cepamformas izņem un atstāj atdzist 5-10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un ēd siltu vai istabas temperatūrā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit