Rabarberu un zemeņu ievārījums ar ingveru
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg rabarberi
rabarberi
500 g
500 g zemenes
zemenes
1,5 kg
1,5 kg ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
2 ĒK
2 ĒK sarīvēta ingvera sakne
sarīvēta ingvera sakne
1 gab.
1 gab. vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Saldās zemenes salikumā ar skābenajiem rabarberiem un pikanto ingveru rada pārsteidzoši gardu garšu kombināciju.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo rabarberus un sagriež tos mazākos gabaliņos un liek katlā.

    Zemenes notīra no zaļumiem, sagriež gabaliņos, pievieno rabarberiem.

    Pieber cukuru un atstāj uz nakti katlu vēsumā, lai augļi sāk sulot.

    Nākamajā dienā katla saturam pievieno pārgrieztu vaniļas pāksti, liek uz lēnas uguns un karsē, ik pa brīdim piepasējot, lai putas neiet pāri katla malām. Vāra aptuveni 10-15 minūtes.

    Īsi pirms vārīšanas beigām iemaisa sarīvēto ingvera sakni un pavāra vēl dažas minūtes. Izņem vaniļas pāksti.

    Ievārījumu pilda burkās un aizvāko.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form