Foto: Shutterstock
Saldās zemenes salikumā ar skābenajiem rabarberiem un pikanto ingveru rada pārsteidzoši gardu garšu kombināciju.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgrabarberi500 gzemenes1.5 kgievārījuma cukurs2 ĒKsarīvēta ingvera sakne1 gab.vaniļas pāksts

Sagatavošana

1

Nomizo rabarberus un sagriež tos mazākos gabaliņos un liek katlā.

2

Zemenes notīra no zaļumiem, sagriež gabaliņos, pievieno rabarberiem.

3

Pieber cukuru un atstāj uz nakti katlu vēsumā, lai augļi sāk sulot.

4

Nākamajā dienā katla saturam pievieno pārgrieztu vaniļas pāksti, liek uz lēnas uguns un karsē, ik pa brīdim piepasējot, lai putas neiet pāri katla malām. Vāra aptuveni 10-15 minūtes.

5

Īsi pirms vārīšanas beigām iemaisa sarīvēto ingvera sakni un pavāra vēl dažas minūtes. Izņem vaniļas pāksti.

6

Ievārījumu pilda burkās un aizvāko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!