Kad plātsmaizes jau nedaudz apnikušas, bet joprojām briest brangi rabarberu kāti un kārojas pēc ātri pagatavojama deserta, izmēģini šo vienkāršo recepti, ko iesaka "Delfi" dzīvesstila žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa. Šī garduma priekšrocība ir tajā, ka šī ir recepte "divi vienā" – desertam izmanto vien rabarberu biezumus, savukārt no sīrupa var iegūt gardu vasaras limonādi – vien sajauc to ar gāzētu ūdeni un pievieno piparmētru lapiņas un ledu!
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 grabarberi1 saujazemenes100 gcukurs100 mlūdens500 mlsaldais krējums1 saujaauzu pārslas

Sagatavošana

1

Rabarberus nomazgā un nemizotus sagriež pāris centimetrus garos gabaliņos.

2

Liek rabarberus katliņā, pievieno mazgātas zemenes, kādu puskrūzi ūdens, pārber ar cukuru un uz lēnas uguns karsē, laiku pa laikam samaisot. Jo biežāk maisīsi, jo ātrāk rabarberi un zemenes izšķīdīs.

3

Visu karsē aptuveni 10-15 minūtes, līdz gan zemenes, gan rabarberi izšķīduši.

4

Ņem bļodu (izmēru pielāgo virtuves sieta izmēram un tam, cik šķidra sanākusi rabarberu masa), liek tajā sietiņu un tajā lej uzvārīto ogu un dārzeņa (jā, rabarbers ir dārzenis!) masu. Ļauj sīrupam notecēt, ja šķiet, ka masa par šķidru, to ar karoti vai virtuves lāpstiņu maisa, nospiežot lieko šķidrumu caur sietu traukā.

5

Visam ļauj pilnībā atdzist, tikmēr izņem saldo krējumu no ledusskapja un ļauj tam sasilt līdz istabas temperatūrai – tā vieglāk sakulsies.

6

Saldajam krējumam pievieno cukuru pēc garšas – atkarīgs, cik skābs vai salds sanācis rabarberu maisījums. Sakuļ stingrās putās.

7

Putukrējumā iemaisa rabarberu masas biezumus – notecējušo sīrupu var izmantot garda dzēriena pagatavošanai.

8

Pasniedz ar sausā pannā apgrauzdētām auzu pārslām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!