Rabarberu krēms
Foto: DELFI
4.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g rabarberi
rabarberi
1 sauja
1 sauja zemenes
zemenes
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
1 sauja
1 sauja auzu pārslas
auzu pārslas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Krēmi
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Kad plātsmaizes jau nedaudz apnikušas, bet joprojām briest brangi rabarberu kāti un kārojas pēc ātri pagatavojama deserta, izmēģini šo vienkāršo recepti, ko iesaka "Delfi" dzīvesstila žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa. Šī garduma priekšrocība ir tajā, ka šī ir recepte "divi vienā" – desertam izmanto vien rabarberu biezumus, savukārt no sīrupa var iegūt gardu vasaras limonādi – vien sajauc to ar gāzētu ūdeni un pievieno piparmētru lapiņas un ledu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rabarberus nomazgā un nemizotus sagriež pāris centimetrus garos gabaliņos.

    Liek rabarberus katliņā, pievieno mazgātas zemenes, kādu puskrūzi ūdens, pārber ar cukuru un uz lēnas uguns karsē, laiku pa laikam samaisot. Jo biežāk maisīsi, jo ātrāk rabarberi un zemenes izšķīdīs.

    Visu karsē aptuveni 10-15 minūtes, līdz gan zemenes, gan rabarberi izšķīduši.

    Ņem bļodu (izmēru pielāgo virtuves sieta izmēram un tam, cik šķidra sanākusi rabarberu masa), liek tajā sietiņu un tajā lej uzvārīto ogu un dārzeņa (jā, rabarbers ir dārzenis!) masu. Ļauj sīrupam notecēt, ja šķiet, ka masa par šķidru, to ar karoti vai virtuves lāpstiņu maisa, nospiežot lieko šķidrumu caur sietu traukā.

    Visam ļauj pilnībā atdzist, tikmēr izņem saldo krējumu no ledusskapja un ļauj tam sasilt līdz istabas temperatūrai – tā vieglāk sakulsies.

    Saldajam krējumam pievieno cukuru pēc garšas – atkarīgs, cik skābs vai salds sanācis rabarberu maisījums. Sakuļ stingrās putās.

    Putukrējumā iemaisa rabarberu masas biezumus – notecējušo sīrupu var izmantot garda dzēriena pagatavošanai.

    Pasniedz ar sausā pannā apgrauzdētām auzu pārslām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form