Rabarberu želejas mērce ar brilē krēmu
Foto: Shutterstock
3.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g rabarberi
rabarberi
250 ml
250 ml baltvīns
baltvīns
400 g
400 g cukurs
cukurs
1
1 vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
1
1 citrona miziņa
citrona miziņa
800 ml
800 ml ūdens
ūdens
5 g
5 g želatīns
želatīns
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Saldās zupas
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Lielisks un īpatnējs veids, kā sagatavot rabarberus. Rabarberi daļēji tiek vārīti želejā un daļēji sīrupā, bet pēc tam samaisīti kopā, veidojot elegantu vasarīgu desertu kombinācijā ar krēmu brulē vai putukrējumu. Brilē krēma recepti var izlasīt šeit. Visērtāk rabarberu želeju vārīt iepriekšējā dienā, lai pa nakti želeja kārtīgi sastingtu ledusskapī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Notīra un kubiņos sagriež rabarberus. Katliņā ielej vīnu, pieber cukuru. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izkasa sēkliņas un pievieno vīnam, arī pāksti liek vīnā. Citronam norīvē miziņu un pievieno vīnam. Uzlej aukstu ūdeni. Izmaisa un uz vidējas uguns karsē, līdz uzvārās un cukurs izšķīst. Palielina uguni, lai sīrups kārtīgi uzburbuļo, tam pievieno rabarberus un izslēdz uguni. Uzliek vāciņu un ļauj sīrupam atdzist.

    Kad sīrups nedaudz atdzisis, nolej nelielā katliņā 350 ml sīrupa un noliek malā. Pārējo atdzesē pilnībā. Želatīnu izšķīdina aukstā ūdenī, pievieno siltajam noglabātajam sīrupam un sakarsē (atbilstoši norādījumiem uz želatīna paciņas). Pēc tam sīrupu sadala 6 porciju trauciņos, liek ledusskapī un atdzesē.

    Pirms deserta pasniegšanas, želeju ar dakšiņu maigi samaisa. Ar karoti virs želejas liek rabarberu gabaliņus, pārlej atdzesēto sīrupu. Pasniedz ar putukrējumu vai brilē krēmu (recepte te).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Rabarberi Baltvīns Citroni Cukurs Rabarberi Želatīns Ūdens Vaniļa Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Pasniegt atdzesētu Pusdienas Vakariņas Saldās zupas Želejas Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form