Ziniet, kuri dārzeņi pie mums ir galīgi aizmirsti? Tie, kuri kādreiz bija galvenie - rāceņi, kāļi, rutki. Kartupelis tos ir izspiedis no vietas... manuprāt, mistiski, jo ja šos dārzeņus salīdzina, tad kartupelis no visiem taču ir bezgaršīgākais. Ak dies, cik briesmīgi izklausās, bet tā taču ir, gan uzturvērtības ziņā, gan garšas ziņā kartupelis ir švakāks, turklāt - tas nav ēdams svaigs, savukārt kāļi, rāceņi, rutki ir!

Es iesaku - kad nākamreiz ej uz veikalu/tirgu/vai pasūti no zemniekiem - pasūti kāli vai rāceni un sarīvē to salātos.

5Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 rācenis1 saujasinepju dīgsti2 ĒKsēkliņu maisījums1 ĒKsaulespuķu eļļa

Sagatavošana

1

Rāceni sarīvē, pievieno kārtīgu sauju sinepju dīgstu.

2

Pievieno salātiem 1-2 ēdamkarotes sēkliņu maisījuma - saulespuķu sēklas, linsēklas, ķirbju sēklas, sezama sēklas u.tml.

3

Visu sajauc ar 1 ēdamkaroti saulespuķu eļļas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!