Foto: Shutterstock
Baisi pievilcīgie cepumi raganu pirkstiņi ar slaidiem mandeļu nadziņiem būs jautrs kārums Helovīnu saldumu bļodā.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

225 gsviests (istabas temperatūrā)125 gpūdercukurs1 ola1 TKmandeļu ekstrakts1 TKvaniļas ekstrakts6 pilieni zaļā pārtikas krāsa (pēc izvēles) šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris350 gmilti100 gmandeles2 TKievārījums (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Sviestu sagriež kubiņos un liek bļodā, pievieno pūdercukuru, olu, mandeļu un vaniļas ekstraktus, zaļo pārtikas krāsu un ar mikseri sakuļ sviestu un olu krēmā. Ja nav mandeļu ekstrakta, var pievienot mandeļu liķieri. Cepumiem cepoties, viss alkohols izgaros un cepumus varēs ēst arī bērni. Kas nevēlas, mīklai krāsu nepievieno.

2

Sviesta krēmam pievieno sāli, cepamo pulveri un daļu miltu, ar mikseri sakuļ, pēc tam pievieno vēlreiz daļu miltu, sakuļ un beigās pievieno visus atlikušos miltus un vēlreiz sakuļ, līdz izeidojas stingra sviesta mīkla. Gatavo mīklu saveļ gludā lodē, ietin pārtikas plēvē un liek uz 20-30 minūtēm ledusskapī.

3

Sagatavo cepamo plāti, to viegli ietaukojot. Darba virsmu izklāj ar cepamo papīru, ar kura palīdzību varēs izrullēt cepumus. Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C.

4

Nokniebj apmēram pilnas tējkarotes lieluma mīklas gabaliņus, kurus izrullē apmēram 8 vai 10 centimetru garos stienīšos. Katram stienītim viegli iespiež divās vietās sašaurinājumu, lai tas izskatītos pēc pirksta ar locītavu vidiņā. Ar zobu bakstāmo iespiež vai ar nazi iegriež aiz naga un uz locītavas kauliņa pa trīs horizontālām rieviņām.

5

Katra stienīša galā uzliek vienu mandeli ar spico galu uz ārpusi un piespiež, saplacinot stienīša galu un izveidojot kaut ko līdzīgu pirksta galam ar nagu.

6

Kad cepumi ir izveidoti, pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes. Ja vēlas, mandeļu nagus pēc cepšanas var pielīmēt ar bieza ievārījuma palīdzību.

Noskaties video, kā cep raganu pirkstiņus:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!