Foto: Shutterstock
Rahatlukums no citrusiem - īstiem saldummīļiem.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 glāzescukurs2 glāzesūdens0.5 glāzekartupeļu milti1 gab.apelsīna vai citrona miziņa3 piles apelsīnu vai citrona sviesta (eļļas)5 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Kartupeļu miltus izšķīdināt 1 glāzē auksta ūdens, izjaukt, lai nebūtu kunkuļu.

2

Katlā ar pārpalikušo ūdeni iebērt cukuru, maisot uzvārīt līdz parādās burbuļi un vārīt uz vidējas uguns 15-20 minūtes. Tad atkal sīrupu uz lielas uguns uzvārīt, pievienot ūdeni ar cieti, samazināt uguni un pievienot smalki sarīvētu apelsīna vai citrona miziņu, nepārtraukti maisot vārīt līdz masa sabiezē. Kad lukums sāks nākt nost no katla sienām, pievienot apelsīna vai citrona eļļu, vēlreiz izmaisīt un izlikt masu uz pergamenta izklātas plāts vai iepriekš sagatavotās formiņās. Virsmu izlīdzināt ar slapju karoti un likt atdzesēties uz 4-5 stundām.

3

Gatavo desertu sagriež gabaliņos, apviļā pūdercukurā un gatavs pasniegšanai.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!