Raudzētas bērzu sulas ar krustnagliņām un rozīnēm
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 l
3 l bērzu sulas
bērzu sulas
6 gab.
6 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
10 gab.
10 gab. rozīnes
rozīnes
1 gab.
1 gab. upeņu zariņš
upeņu zariņš
1 gab.
1 gab. citrona miza
citrona miza
  • Dažādi dzērieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ja atskrējis aprīlis un izdevies tikt pie krietniem bērzu sulu traukiem, tad jāsteidz tās kāri dzert. Pamēģini bērzu sulas ieraudzēt, liekot lielajā burkā klāt rozīnes, krustnagliņas un upeņu krūma zariņu svaigumam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā burkā vai pudelē ielej bērzu sulas, pieber krustnagliņas, rozīnes.

    Citrona miziņu nogriež plānu ar dārzeņu mizojamo nazīti. Mizas gabaliņus liek pie pārējām sastāvdaļām bērzu sulās.

    Traukā ievieto vēl upeņu zariņu un sulas gatavas raudzēšanai. Burku vai pudeli hermētiski noslēdz – te labi derēs arī lielas pudeles ar hermētisko korķi. Raudzē trīs līdz četras dienas istabas temperatūrā (vēsā, ap +18 grādiem), bet pēc tam novieto aukstā pagrabā (+3..+5 grādi).

    Kad sulas uzrūgušas, tās var dzert un baudīt. Labi garšos ar citrona šķēlīti glāzē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.