pīrāgi, rauga mīkla
Foto: Shutterstock
3.5461 152
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 ĒK
šķipsna
3 glāzes
1 glāze

Rauga mīkla, kas rūgst tikai 30 minūtes. Uzreiz saku, ka mana rauga mīkla ir vislabākā, jo, pirmkārt, nav ilgi jāmīca, otrkārt, jāraudzē tikai 30 minūtes un ledusskapī! Tātad nevajag ne cepeškrāsni, ne siltu virtuvi. Treškārt, tā ir brīnišķīgi garšīga, jo tai ir vairāk sviesta, līdz ar to līdzīga kārtainajai mīklai.

Vispirms uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu (ūdens peldē), ļaujot tam dabīgā veidā atdzist. Pievieno sāli un cukuru.

100 mililitros silta ūdens (ne karstākā par 37*C un ne aukstākā par 34*C) izšķīdina raugu un kripatiņu cukura. Pārkaisa ar kripatiņu miltiem - novieto siltā vietā uz 15 minūtēm - kamēr var redzēt, ka raugs sāk augt, ceļas putas.

Pienam un sviestam pieber glāzi miltu un pielej raugu. Pēc tam pievieno pārējos miltus (var nesijāt). Izmīca ~10 minūtes, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Kad mīkla gatava, to neizņem no ledusskapja, bet katru reizi izņem tik cik vajag, atstājot pārējo ledusskapī.

Cep 220 grādos.

Iesūtīja: sonicfox

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form