Gaisīgas rauga pankūkas, atceroties bērnības garšu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
250 g
250 g milti
milti
3 g
3 g sausais raugs
sausais raugs
3 TK
3 TK cukurs
cukurs
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
  • Brokastis
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Pankūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Rauga pankūkas, kas atgādina savulaik bērnudārzos gatavotās. Pufīgas, vieglas un gaisīgas, tik garšīgas, ka pazūd no šķīvja zibens ātrumā. Baudi ar ievārījumu vai krējumu. Recepti iesaka gardēde Laila Rudzone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iejauc mīklu. Bļodā ielej siltu ūdeni, pieber pieber raugu un cukuru. Visu izmaisi.

    Pieber miltus un sāli – kārtīgi izmaisi, lai mīkla kļūst lipīga. Mīklai jābūt ne pārāk biezai. Paceļot ar karoti, mīklai lēnām jāplūst nost, tad tā sagatavota pareizi.

    Mīklu noliec uzrūgt.

    Pēc laika apmaisi mīklu un vēlreiz ļauj uzrūgt 30 minūtes. Pēc tam vairs mīklu nemaisi.

    Ar karoti, kas samitrināta eļļā, ņem mīklu no bļodas malas un liec cepties uz sakarsētas pannas.

    Pankūkas cep no abām pusēm, uzliekot vāku, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form