Foto: Privātais arhīvs
Rauga pankūkas, kas atgādina savulaik bērnudārzos gatavotās. Pufīgas, vieglas un gaisīgas, tik garšīgas, ka pazūd no šķīvja zibens ātrumā. Baudi ar ievārījumu vai krējumu. Recepti iesaka gardēde Laila Rudzone.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 mlūdens250 gmilti3 gsausais raugs3 TKcukurs0.5 TKsāls

Sagatavošana

1

Iejauc mīklu. Bļodā ielej siltu ūdeni, pieber pieber raugu un cukuru. Visu izmaisi.

2

Pieber miltus un sāli – kārtīgi izmaisi, lai mīkla kļūst lipīga. Mīklai jābūt ne pārāk biezai. Paceļot ar karoti, mīklai lēnām jāplūst nost, tad tā sagatavota pareizi.

3

Mīklu noliec uzrūgt.

4

Pēc laika apmaisi mīklu un vēlreiz ļauj uzrūgt 30 minūtes. Pēc tam vairs mīklu nemaisi.

5

Ar karoti, kas samitrināta eļļā, ņem mīklu no bļodas malas un liec cepties uz sakarsētas pannas.

6

Pankūkas cep no abām pusēm, uzliekot vāku, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!