Ravioli ar alū un medū sautētu vērša asti, kazas sieru un spinātiem
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
400 g
400 g milti
milti
4
4 olas
olas
25 g
25 g olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, cukurs
sāls, cukurs
Pildījumam:
200 g
200 g selerijas sakne
selerijas sakne
200 g
200 g burkāni
burkāni
200 g
200 g sīpoli
sīpoli
800 g
800 g vērša aste
vērša aste
800 ml
800 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
3 ĒK
3 ĒK Meža aveņu medus
Meža aveņu medus
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
lauru lapa
lauru lapa
pēc garšas
pēc garšas smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
Pasniegšanai:
 
kazas siers
kazas siers
 
zaļumi
zaļumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu ēdieni
  • Gardu recepti piedāvā restorāna Gutenbergs šefpavārs Ēriks Līvmanis. Šis ēdiens gatavots 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros. Izbaudi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīklai samaisa 400 g miltus ar 4 olām, pievieno 25 g olīveļļas, pēc garšas sāli, cukuru. Samaisīto mīklu liek ledusskapī 1-2 stundas atdzesēties.

    Pildījumam sagriež nelielos gabaliņos 200 g selerijas sakni, 200 g burkānus, 200 g sīpolus. Apcep dārzeņus katlā, pievieno 800 g sagrieztu vērša asti, cep, līdz gaļa paliek brūna. Apceptajiem produktiem pievieno 800 ml "Lielvārdes Gaišais" alu, tā, lai pārsegtu dārzeņus un gaļu, ja nepārsedz, alu papildina vēl. Katlu liek 3 h lēni sautēties, pievieno 3 ēdamkarotes meža aveņu medu, sāli, piparus, lauru lapas, smaržīgos piparus. Gatavo gaļu atdala no kauliem un kopā ar dārzeņiem smalki sagriež, novāra atlikušajā buljonā, līdz tas uz pusi samazinās.

    Izrullē plāni mīklu un izspiež apaļas formas. Uz mīklas aplīša savieto vērša astes un dārzeņu masu, uzliek virsū otru aplīti un ar dakšiņu saspiež augšējo un apakšējo mīklas aplīšu maliņas, tā, lai nav redzams pildījums. Reducētā vārošā buljonā liek sagatavotos ravioli, 400 g spinātus, vāra 4-5 minūtes.

    Ēdienu pasniedz tūlīt pēc varīšanas, uzberot pa virsu kazas sieru un pēc gaumes dažādus zaļumus.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form