Foto: DELFI
Kas vakariņās? Vista karija mērcē! Šī recepte ir ģimenei draudzīga un gana vienkārša aizņemtam nedēļas vakaram. Pasniedz to ar rīsiem vai makaroniem un voilā – vakariņas ir gatavas!
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas fileja2 gab.paprika250 mlsaldais krējums1 ĒKkarijs3 gab.ķiploka daiviņas sāls (pēc garšas) pipari (pēc garšas) rīsi (garnējumam)2 ĒKkausētais siers

Sagatavošana

1

Liek vārīties rīsus.

2

Vistas fileju vai atkaulotus vistas šķiņķīšus sagriež garenos kumosa izmēra gabaliņos.

3

Pannā izkausē dāsnu pikuci sviesta un uz lielas uguns liek cepties vistas fileju.

4

Paprikai izņem sēklotni, sagriež gabalos un pēc brītiņa pievieno pannai. Papriku pacep, līdz tā kļūst nedaudz mīksta.

5

Kad filejas gabaliņi sāk kļūt zeltaini brūni, pievieno kariju. Kariju pievieno pēc garšas, ja vēlies spēcīgāku un asāku garšu – pievieno vairāk.

6

Visu pārlej ar saldo krējumu (vari izmantot kokosriekstu pienu) un sutina. Nogaršo, vai pietiek garšvielas (pievieno sāli, piparus, vēl kariju). Neaizmirsti par caur spiedi izspiestu ķiploku (pēc garšas!).

7

Ja gribas biezāku mērci, to iebiezina ar olas dzeltenumu (olas dzeltenumu samaisa ar saldo krējumu un maisot pievieno vārošai mērcei, uzvāra, līdz sabiezē), savukārt ar miltiem sanāks miltu mērce. Tomēr tieši šai receptei pievienotas divas ēdamkarotes kausētā siera.

Piedevas pēc izvēles, vislabāk iet klāt rīsi vai makaroni. Šoreiz pasniedzām ar rīsiem, skābētu gurķi un burkānu salātiņiem (burkāns, ķiploks, majonēze), klāt piedzerot kefīru.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!