Cepeškrāsnī ceptas gaisīgās olas
Foto: Katrīna Džeksone
5.0000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olas
olas
50 g
50 g rīvēts Parmezāna siers
rīvēts Parmezāna siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Vai zināt, cik vienkārši ir radīt Olu drāmu vai Olu ažiotāžu? Pagatavojiet šo supervienkāršo brokastu recepti! Pēc tam, kad biju ielikusi šī pavisam vienkāršā ēdiena foto savā Instagram un Facebook lapā, saņēmu neskaitāmus "Ak, kā tu TO izdarīji?" komentārus, kas mani vienlaicīgi gan uzjautrināja, gan pagodināja. Tā tiešām ir maģija - no vienas olas un kriksīša siera 15 minūtēs iegūt ko tik fantastiski skaistu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai pagatavotu šo olu mākonīti, vajadzēs mikseri, cepampapīru, rīvētu Parmezāna sieru un olas - tik daudz, cik mākonīšus vēlēsies pagatavot. Viena ola vienam mākonītim. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumus liekot katru savā trauciņā (un nepārplēšot).

    Olu baltumus saputo jaukās, stingrās putās - gluži kā gatavojot bezē. Ja ir labs mikseris, jāputo 2-3 minūtes. Saputotajā olbaltumā uzmanīgi iecilā rīvēto sieru.

    Cepampapīru ieklāj pannā un uzmanīgi ar karoti liek olbaltuma putu mākoņus - tik daudz, cik olas izmantotas. Mākoņa viducī izveido nelielu iedobīti un liec iepriekš līdz 225-230 grādiem sakarsētā krāsnī cepties - 3 minūtes.

    Pēc trīs minūtēm izņem pannu no cepeškrāsns un uzmanīgi katra mākoņa viducītī ieslidini olu dzeltenumus.

    Liec pannu atkal krāsnī un cep vēl 3-4 minūtes.

    Gatavs!

    Olu mākonīšus, izmantojot plakanu lāpstiņu, pārvieto uz skaistiem šķīvjiem. Olbaltuma putas ir maigas un čaganas ar brīnišķīgu Parmezāna siera garšu, bet dzeltenums - brīnišķīgi krēmīgs. Un ģimene tevi slavēs kā īstu burvju mākslinieci, kas rada īstus olu brīnumus!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form