Recepte, kā dabūt vīru: sulīga vistas krūtiņa bekonā Vidusjūras gaumē
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. vistas filejas krūtiņas
vistas filejas krūtiņas
8 gab.
8 gab. saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
1/2 glāze
1/2 glāze fetas siers
fetas siers
1/2 TK
1/2 TK melnie pipari
melnie pipari
8 šķēles
8 šķēles bekons
bekons
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
Sīpolloki
Sīpolloki
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī recepte ir apliecinājums tam, ka senais teiciens ir patiess – "ceļš uz vīrieša sirdi iet caur viņa vēderu". Lai gan šī nav manis pašas mīļākā recepte (jo mazliet par treknu), mans draugs to novērtējis kā pasaulē gardāko vistas ēdienu. Un pastāstot par šo gardumu kolēģei Kristīnei, viņa nedomājot to nodefinēja: "Recepte: kā dabūt vīru!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kad es domāju par receptēm, ar kurām dalīties, es parasti ievēroju trīs vadlīnijas: veselīgi, viegli un garšīgi. Lielākajai daļai varētu šķist, ka bekons neiederas veselīgajā kategorijā, taču nevaram noliegt, ka tas ir garšīgs un viegli pagatavojams. Tāpēc šoreiz uz to pievērsim acis!

    Lai pagatavotu pildījumu, sajauc kopā sadrupinātu fetas sieru, mazos gabaliņos sagrieztus saulē kaltētos tomātus un lociņus, sasmalcinātas ķiploku daiviņas un melnos piparus. (Ar pildījumu vari variēt, proti, vari izmantot spinātus, oregano, pesto vai olīvas. Arīdzan, ja tev fetas siers šķiet pārāk sāļš, vari arī izmantot mocarellu).

    Vistu noliec uz griešanas dēļa un izmanto asu nazi. Tātad – vistas krūtiņas filejai horizontāli iegriez kabatiņu un piepildi to ar iepriekš sagatavoto pildījumu. Piepildi katru vistas krūtiņu ar tomātu un fetas maisījumu, pārliecinoties, ka tas ir vienmērīgi sadalīts pa visām porcijām. Vistas filejai pāri pārkaisi nedaudz piparus.

    Katru krūtiņu ietin divās bekona (šoreiz izmantoju prošuto) šķēlēs. Ja viss neturas kopā, kā gribētos, izmanto zobu bakstāmos.

    Cepamajā traukā, kurā gatavosi vistu, uzpilini nedaudz olīveļļas, tad tajā izkārto vistas filejas un arī tās pārslaki ar eļļu.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai un cep 30 – 40 minūtes.

    Pasniedz ar izvēlētajām piedevām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form