Foto: DELFI
Šī recepte ir apliecinājums tam, ka senais teiciens ir patiess – "ceļš uz vīrieša sirdi iet caur viņa vēderu". Lai gan šī nav manis pašas mīļākā recepte (jo mazliet par treknu), mans draugs to novērtējis kā pasaulē gardāko vistas ēdienu. Un pastāstot par šo gardumu kolēģei Kristīnei, viņa nedomājot to nodefinēja: "Recepte: kā dabūt vīru!"

Kad es domāju par receptēm, ar kurām dalīties, es parasti ievēroju trīs vadlīnijas: veselīgi, viegli un garšīgi. Lielākajai daļai varētu šķist, ka bekons neiederas veselīgajā kategorijā, taču nevaram noliegt, ka tas ir garšīgs un viegli pagatavojams. Tāpēc šoreiz uz to pievērsim acis!

60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas filejas krūtiņas8 gab.saulē kaltēti tomāti0.5 glāzefetas siers0.5 TKmelnie pipari8 šķēlesbekons2 gab.ķiploka daiviņas Sīpolloki

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu pildījumu, sajauc kopā sadrupinātu fetas sieru, mazos gabaliņos sagrieztus saulē kaltētos tomātus un lociņus, sasmalcinātas ķiploku daiviņas un melnos piparus. (Ar pildījumu vari variēt, proti, vari izmantot spinātus, oregano, pesto vai olīvas. Arīdzan, ja tev fetas siers šķiet pārāk sāļš, vari arī izmantot mocarellu).

2

Vistu noliec uz griešanas dēļa un izmanto asu nazi. Tātad – vistas krūtiņas filejai horizontāli iegriez kabatiņu un piepildi to ar iepriekš sagatavoto pildījumu. Piepildi katru vistas krūtiņu ar tomātu un fetas maisījumu, pārliecinoties, ka tas ir vienmērīgi sadalīts pa visām porcijām. Vistas filejai pāri pārkaisi nedaudz piparus.

3

Katru krūtiņu ietin divās bekona (šoreiz izmantoju prošuto) šķēlēs. Ja viss neturas kopā, kā gribētos, izmanto zobu bakstāmos.

4

Cepamajā traukā, kurā gatavosi vistu, uzpilini nedaudz olīveļļas, tad tajā izkārto vistas filejas un arī tās pārslaki ar eļļu.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai un cep 30 – 40 minūtes.

6

Pasniedz ar izvēlētajām piedevām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!