Recepte no grāmatas: cāļa gaļas kotletes ar ķiplokiem un majonēzi
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g cāļa fileja
cāļa fileja
3 ĒK
3 ĒK majonēze
majonēze
3 ĒK
3 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgas un ar ķiploku piešprici – tā varētu teikt par šīm kotletītēm. Maģiskais un garšīgākais ir tas, ka tās pagatavotas no sakapātas, nevis samaltas cāļa gaļas, bet masu kopā satur grēcīgi gardā majonēze.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja esat tikuši tik tālu, ka lasāt šo rindiņu, tad zināt – klāt kārtējā sērija rubrikā "Recepte no grāmatas", kurā katru nedēļu (nu labi, gandrīz katru) pagatavojam ēdienu no kādas senākas vai jaunākas pavārgrāmatas. Šonedēļ laiks kādam vienkāršam gaļas ēdienam, kas derētu visiem ģimenes gardēžiem.

    Tad nu roka pastiepās pēc nelielās grāmateles "Cāļa gaļas ēdieni" (2015, "The White Book"). Vāks sola, ka tajā ir viegli pagatavojamas receptes, kas izrādās pilnīga taisnība – viscaur lappusēs var atrast kā cāļa uzkodiņas, tā dažādas zupas un stilbiņu pagatavošanas idejas. Sāļo kūku un apjomīgu kartupeļu pīrāgu atstāsim citai reizei, šoreiz jātestē kotletes, ko pasniegt vakariņās un iepakot līdzi pusdienu kastītē nākamajai dienai.

    Recepte no grāmatas: cāļa gaļas kotletes ar ķiplokiem un majonēzi
    Foto: DELFI

    Laikietilpīgākais šajā receptē būs gaļas sakapāšana – ar asu un labu nazi darbiņš būs viegls, bet man ļoti patīk, ja visi gabaliņi ir apmēram viena lieluma, tāpēc rūpība prasīja arī pacietību. Ak, un jā, kotletēs paslēpies ķiplociņš. Ja plānotas romantiskas vakariņas, parūpējies, ka šo gardumu baudāt abi, lai bučas mazāk aromātiskas otra degunam. Bet nu pie lietas!

    Cāļa fileju sagriež pavisam smalkos gabaliņos un liek bļodā.

    Smalki sakapā ķiplokus vai sasmalcina ķiplokspiedē.

    Liek ķiplokus pie gaļas, visu pārkaisa ar kartupeļu cieti, pievieno majonēzi, pārkaisa sāli un piparus. Pamatīgi samaisa kotlešu masu, lai sastāvdaļas labi sajaucas, un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm.

    Uzkarsē pannu un eļļu. Ar ēdamkarošu palīdzību veido kotletītes, liek pannā un cep aptuveni 5 minūtes no katras puses, līdz kotletes zeltaini brūnas.

    Izrādās, ka kartupeļu ciete un majonēze ir visai maģiska kombinācija, kas palīdz gaļai ļoti labi saķerties un pannā neizjukt, par ko sākotnēji satraucos. Garša? Dievīga! Ķiploki? It nemaz netraucē! Šī recepte mūsmājās ar šo arī iekļausies ikdienas rotācijā, kad jāatbild uz jautājumu – kas šodien vakariņās?

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.