Foto: DELFI
Sulīgas un ar ķiploku piešprici – tā varētu teikt par šīm kotletītēm. Maģiskais un garšīgākais ir tas, ka tās pagatavotas no sakapātas, nevis samaltas cāļa gaļas, bet masu kopā satur grēcīgi gardā majonēze.

Ja esat tikuši tik tālu, ka lasāt šo rindiņu, tad zināt – klāt kārtējā sērija rubrikā "Recepte no grāmatas", kurā katru nedēļu (nu labi, gandrīz katru) pagatavojam ēdienu no kādas senākas vai jaunākas pavārgrāmatas. Šonedēļ laiks kādam vienkāršam gaļas ēdienam, kas derētu visiem ģimenes gardēžiem.

Tad nu roka pastiepās pēc nelielās grāmateles "Cāļa gaļas ēdieni" (2015, "The White Book"). Vāks sola, ka tajā ir viegli pagatavojamas receptes, kas izrādās pilnīga taisnība – viscaur lappusēs var atrast kā cāļa uzkodiņas, tā dažādas zupas un stilbiņu pagatavošanas idejas. Sāļo kūku un apjomīgu kartupeļu pīrāgu atstāsim citai reizei, šoreiz jātestē kotletes, ko pasniegt vakariņās un iepakot līdzi pusdienu kastītē nākamajai dienai.

Foto: DELFI

Laikietilpīgākais šajā receptē būs gaļas sakapāšana – ar asu un labu nazi darbiņš būs viegls, bet man ļoti patīk, ja visi gabaliņi ir apmēram viena lieluma, tāpēc rūpība prasīja arī pacietību. Ak, un jā, kotletēs paslēpies ķiplociņš. Ja plānotas romantiskas vakariņas, parūpējies, ka šo gardumu baudāt abi, lai bučas mazāk aromātiskas otra degunam. Bet nu pie lietas!

60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcāļa fileja3 ĒKmajonēze3 ĒKkartupeļu ciete2 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Cāļa fileju sagriež pavisam smalkos gabaliņos un liek bļodā.

2

Smalki sakapā ķiplokus vai sasmalcina ķiplokspiedē.

3

Liek ķiplokus pie gaļas, visu pārkaisa ar kartupeļu cieti, pievieno majonēzi, pārkaisa sāli un piparus. Pamatīgi samaisa kotlešu masu, lai sastāvdaļas labi sajaucas, un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm.

4

Uzkarsē pannu un eļļu. Ar ēdamkarošu palīdzību veido kotletītes, liek pannā un cep aptuveni 5 minūtes no katras puses, līdz kotletes zeltaini brūnas.

Izrādās, ka kartupeļu ciete un majonēze ir visai maģiska kombinācija, kas palīdz gaļai ļoti labi saķerties un pannā neizjukt, par ko sākotnēji satraucos. Garša? Dievīga! Ķiploki? It nemaz netraucē! Šī recepte mūsmājās ar šo arī iekļausies ikdienas rotācijā, kad jāatbild uz jautājumu – kas šodien vakariņās?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!