Foto: Ketija Nuķe-Osīte, DELFI
Kas var būt labāks par šokolādi? Šokolādes kūka ar šokolādes krēmu! Mīklai gaisīgumu piešķir pamatīgi saputotas olas, bet kārdinājumā liek krist šokolādes gabaliņi, kas paslēpti kūkas biskvītā, kā arī svaigā siera šokolādes triepieni.

Nezinu, vai tas bija cīruļputenis vai cerība par pavasari, bet šonedēļ, lai pagatavotu ko gardu seriālā "Recepte no grāmatas", roka pati pastiepās grāmatiņas virzienā, kas priecē ar saldām (un pāris sāļām) kūkām. Atcerējos, ka veikalā bija akcijas cena Filadelfijas siera krēmam ar "Milka" šokolādi, tāpēc pirksti paši sameklēja vajadzīgo recepti, kur to likt lietā.

Šīs nedēļas varone ir mazā pavārgrāmata "Kūkas. Viegli pagatavojamas receptes" (2015, "The White Book"). Ābolu ruletes, sāļās uzkodu tortes, zefīra krēma groziņus atstāsim citai reizei – šoreiz jāapstājas un jāīsteno grēcīgi šokolādīgā kūka "Dubultā". Kāpēc dubultā? Jo mīklā šokolādes gabaliņi, bet virsū – vijīgais, jau pieminētais šokolādes Filadelfijas siers. Ķeramies pie gatavošanas!

Foto: Ketija Nuķe-Osīte, DELFI
75Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
190 gmilti200 gcukurs4 gab.olas100 gsviests150 gskābais krējums5 gcepamais pulveris2 ĒKkakao pulveris100 gtumšā šokolāde1 iepakojums Filadelfijas siera krēms ar "Milka" šokolādi

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri.

2

Sviestu izkausē ūdens peldē, tad tas nebūs pārāk karsts, lai uzreiz varētu pievienot mīklai.

3

Citā lielā bļodā iesit olas, pieber cukuru un ar mikseri uzbuto, līdz iegūta gaisīga un bāli dzeltena masa.

4

Uzputotās olas iecilā miltos. Tad pieliek skābo krējumu, sviestu un mazos gabaliņos sagrieztu tumšo šokolādi. Mīklu samaisa un ielej formā – grāmatas receptē izmantota 9x27 cm forma (taisnstūra). Ja tādas mājās nav, var izmantot apaļo kūkas veidni (es izmantoju 22 cm), saīsinot cepšanas laiku.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ja kūku gatavo taisnstūra formā (9x27 cm), tad liek cepties 45–50 minūtes. Ja apaļajā (22 cm), tad kūku cep 35–40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti vai sērkociņu – ja tas "iznāk" sauss, kūku var izņemt no krāsns, ja mīkla pieķep irbulītim, kūku pacep vēl pāris minūtes.

6

Gatavo kūku izņem no formas un atdzesē. Pēc tam pārziež ar šokolādes Filadelfijas siera krēmu.

Receptē gan norādīts, ka pēc krēma uzsmērēšanas kūku vēl liek ledusskapī uz 2 stundām, bet mūsmājās šo soli izlaidām. Krēms ir krietni gardāks, ja nebūs auksts un apkaltis. Verdikts? Šokolādīgi garšīgs! Divgadniecei garšoja tik ļoti, ka apēda pat mazās drupačiņas. Bet es pati kūku izbaudīju pie pēcpusdienas kapučīno tases. Lai izdodas gardi arī jums!

Foto: Ketija Nuķe-Osīte, DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!