Restorāna cienīga maltīte 30 minūtēs – reņģes kraukšķīgā panējumā ar citronu bulguru
Foto: DELFI
2.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 reņģu filejas
reņģu filejas
 
panko rīvmaize
panko rīvmaize
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
6-8
6-8 zaļās olīvas
zaļās olīvas
Ķirštomātiem
10
10 ķirštomāti
ķirštomāti
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1 TK
1 TK medus
medus
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Citronu bulguram
200 g
200 g bulgurs
bulgurs
1
1 citrons
citrons
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna cienīgs ēdiens, ko varēsi pagatavot nieka pusstundas laikā, liekot visiem domāt, ka esi īsts pavārmākslas eksperts. Panko rīvmaize reņģēm piešķirs īpašu kraukšķīgumu, kas īpaši labi saderēsies ar citronu bulgura skābenajiem graudiņiem un viegli saldajiem karamelizētajiem ķirštomātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo citronu bulguru. Ar smalko rīvi norīvē citona miziņu, izspiež citrona sulu. Ķiploka daiviņas nomizo, izspiež caur spiedi. Bulguru ber katliņā, pievieno sviestu un visas pārējās sastāvdaļas, samaisa, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens ir aptuveni īkšķa tiesu virs bulgura. Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra 3–4 minūtes, tad nogriež liesmu, bet necilā vāku – ļauj bulguram uzbriest, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.

    Ķirštomātus apviļā eļļā, kam pievienots nedaudz medus un šķipsna sāls, liek līdz 220 grādiem grila režīmā uzkarsētā krāsnī un grilē 4-5 minūtes.

    Reņģes viegli pārkaisa ar sāli un pipariem, panē panko rīvmaizē (vairāk par panko uzzini te), apcep pannā uzkarsētā eļļā minūti no katras puses, līdz tās ir zeltainas.

    Uz šķīvja liek kuskusu, pārkaisa ar zaļumiem, virs tā liek reņģes, karamelizētos ķirštomātus, pāris olīvas. Visu pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un vieglu jogurta mērci (izmēģini šo recepti).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form