Ribollita – pupiņu un grūbu zupa toskāniešu gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
120 g
120 g parastās vai pērļu grūbas
parastās vai pērļu grūbas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. puravs
puravs
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
2
2 kāti selerija
kāti selerija
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
šķipsna
šķipsna čili pārslas
čili pārslas
200 g
200 g tomāti
tomāti
800 g
800 g (2 bundžas) konservētas baltās pupiņas
(2 bundžas) konservētas baltās pupiņas
1.5 l
1.5 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
100 g
100 g kale kāposts
kale kāposts
1/2 TK
1/2 TK timiāns
timiāns
1/2 TK
1/2 TK rozmarīns
rozmarīns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Citas zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Īstena zemnieku zupa toskāniešu gaumē, kas vēsturiski radusies, uzsildot un papildinot iepriekšēās dienas pārpalikumus. Sātīga, bez gaļas un maciņam draudzīga zupa, kurā bez baltajām pupiņām peldēs arī grūbas un lapu jeb kale kāposts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja zupas gatavošanā izmanto parastās grūbas, tās pirms tam uzbriedina ūdenī aptuveni divas stundas (ideālā variantā 2–4 stundas). Ja izmanto pērļu grūbas, tās uzbriedināt nav nepieciešams.

    Lielā katlā uz vidējas uguns uzsilda olīveļļu un ber iekšā sakapātu puravu, burkānu un seleriju. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Apcep eļļā aptuveni 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.

    Dārzeņiem pievieno ļoti smalki sakapātus ķiplokus, čili pārslas un apcep, līdz garšvielas sāk smaržot.

    Tad zupā iemaisa smalki sagrieztus tomātus un gatavo 3–5 minūtes, līdz tomāti sasulojušies.

    Katlam pievieno timiānu un rozmarīnu, noskalotas grūbas un pārlej ar iepriekš sagatavotu dārzeņu buljonu. Kad šķidrums katliņā sācis burbuļot, zupu vāra 10 minūtes.

    Pēc tam zupai pievieno nokāstas pupiņas, kārtīgi apmaisa un vāra zupu vēl 10 minūtes.

    Tikmēr sasmalcina lapu jeb kale kāpostu un pieber zupai aptuveni 5 minūtes pirms gatavošanas beigām. Kad zupa gatava, pasniedz to ar svaigiem garšaugiem un apgrauzdētu maizīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.