Sastāvdaļas
Sagatavošana
Sviestu paturi kādu laiku istabas temperatūrā, lai tas nedaudz atlaistos un tajā būtu vieglāk iemīcīt pārējās sastāvdaļas.
Sviestā iemīcam cukuru, vaniļas cukuru un miltus un, kad sviests ir jau puslīdz vienmērīgi samīcījies ar miltiem, tad pievienojam olas.
To visu vislabāk mīcīt ar rokām, tad pievieno dzēstu sodu - t.i., izveido mīklā bedrīti, tajā ieber nedaudz miltus, tajos ieberu nepilnu tējkaroti sodu un tad tai pieleju nedaudz (apmēram ēdamkaroti) citronu sulu (var izmantot arī citronu koncentrātu, etiķi (nezinu cik daudz, jo neesmu to izmantojusi) vai citronskābi + ūdens).
Mīklu samīca un noliek vēsumā uz pāris stundām.
Pirms cepšanas pārmīca.
Pildījums: ieej veikalā un nopērc gatavu - vārīts iebiezinātais piens, kuru pilda riekstiņos.
Iesūtīja: Sauliite