Ķirbju krēmzupa ar sarkanajām lēcām
Foto: Shutterstock
3.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 seleriju kāti
seleriju kāti
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2
2 lieli tomāti
lieli tomāti
100 g
100 g sarkanās lēcas
sarkanās lēcas
500 g
500 g riekstu ķirbis
riekstu ķirbis
900 ml
900 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam vienkārši pagatavojama fiksā zupa pusdienām. Šķīvī veselīgais un maigās garšas riekstu ķirbis mīsies ar novārītajām sarkanajām lēcām. Patīkamākai garšai pievienoti arī tomāti, aromātiskais ķiploks un nedaudz garšvielu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagrieztas selerijas ber katliņā, kurā uzkarsēta eļļa un apcep 4-5 minūtes.

    Pēc tam pievieno saspiestu ķiploka daiviņu un visu apcep vēl pāris minūtes.

    Kad tas izdarīts, pievieno sagrieztus tomātus, noskalotas lēcas un gabaliņos sagrieztu ķirbīti. Visu pārlej ar buljonu un vāra aptuveni 25 minūtes.

    Kad zupa gatava, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Zupu pasniedz tāpat vai sablendē krēmzupā ar rokas blenderi.

    Ēd kopā ar grauzdiņiem, sēkliņām, saldo krējumu, svaigo sieru vai citām piedevām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form