Ķirbja sacepums ar olu un desiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g desiņas
desiņas
500 g
500 g kubiņos sagriezts riekstu ķirbis
kubiņos sagriezts riekstu ķirbis
2
2 smalki sakapāti sarkanie sīpoli
smalki sakapāti sarkanie sīpoli
3
3 lielas olas
lielas olas
100 g
100 g kviešu milti
kviešu milti
1 TK
1 TK sinepju pulveris
sinepju pulveris
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
250 ml
250 ml piens
piens
2 ĒK
2 ĒK augu eļļa
augu eļļa
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Sacepums ir viens no vieglāk pagatavojamiem ēdieniem, kas neprasa daudz sagatavošanās darbus, taču rezultātā tiek iegūts vesels trauks gardas maltītes, ko var pietaupīt arī nākamās dienas ēdienreizei. Šajā receptē ierasto kartupeļu vietā ir ķirbis, bet sātīgumam pievienotas pikantas desiņas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

    Ņem cepamo veidni ar izmēru 30x20 cm un iesmērē to ar kādu taukvielu. Liec traukā desiņas, ķirbja gabaliņus, sīpolus un cep aptuveni 15 minūtes.

    Pa to laiku blenderī liec olas, miltus, sinepju pulveri, sāli, pienu un ļauj masai viendabīgi samaisīties. Masu var sajaukt arī bļodiņā ar putojamās slotiņas palīdzību.

    Apgriez desiņas uz otru pusi, apmaisi arī sīpolus ar ķirbi un pārlej visam pāri sakulto olu masu. Liec cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz sacepums ir uzpūties, pufīgs un kļuvis zeltaini brūns.

    Pēc cepšanas ļauj sacepumam nedaudz atdzist, tad sagriez to gabalos un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form