Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardums, kas izkusīs mutē! Pralinē našķus vari ēst gluži kā cepumus, vai dekorēt ar tiem kūkas vai tartes.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gcukurs150 gIndijas, Brazīlijas riekstu un pistāciju maisījums1 šķipsnajūras sāls Teflona vai silikona sekla cepamā panna

Sagatavošana

1

Cukuru uzkarsē katliņā uz lēnas uguns, pievienojot tam divas ēdamkarotes ūdens. Ūdens daudzumu var palielināt par pāris ēdamkarotēm, lai cukura masa labāk izkustu.

2

Cukuram ļauj tik tikko sākt vārīties, kamēr cukurs kūst, pēc tam palielinot liesmu un ļaujot cukuram burbuļot, līdz tas ieguvis dzintaram līdzīgu krāsu.

3

Katliņu ik pa laikam pagāž te uz vienu, te uz otru pusi, lai cukurs iegūtu viendabīgu krāsu.

4

Masai pievieno raupji sasmalcinātu riekstu miksli, un ļauj gatavoties vēl aptuveni minūti, regulāri apmaisot. Noslēgumā pievieno sāli.

5

Pēc tam, kad saldā masa gatava, lej to cepamajā formā un atstāj to sastingt.

6

Kad pralinē sastindzis, to viegli sasit ar nazi vai kādu citu virtuves instrumentu, lai tas sadalītos nelielos gabaliņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!