Izkausēta cukura gardumi ar riekstiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g cukurs
cukurs
150 g
150 g Indijas, Brazīlijas riekstu un pistāciju maisījums
Indijas, Brazīlijas riekstu un pistāciju maisījums
1/4 TK
1/4 TK jūras sāls
jūras sāls
 
Teflona vai silikona sekla cepamā panna
Teflona vai silikona sekla cepamā panna
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Citi saldēdieni
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • Gardums, kas izkusīs mutē! Pralinē našķus vari ēst gluži kā cepumus, vai dekorēt ar tiem kūkas vai tartes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cukuru uzkarsē katliņā uz lēnas uguns, pievienojot tam divas ēdamkarotes ūdens. Ūdens daudzumu var palielināt par pāris ēdamkarotēm, lai cukura masa labāk izkustu.

    Cukuram ļauj tik tikko sākt vārīties, kamēr cukurs kūst, pēc tam palielinot liesmu un ļaujot cukuram burbuļot, līdz tas ieguvis dzintaram līdzīgu krāsu.

    Katliņu ik pa laikam pagāž te uz vienu, te uz otru pusi, lai cukurs iegūtu viendabīgu krāsu.

    Masai pievieno raupji sasmalcinātu riekstu miksli, un ļauj gatavoties vēl aptuveni minūti, regulāri apmaisot. Noslēgumā pievieno sāli.

    Pēc tam, kad saldā masa gatava, lej to cepamajā formā un atstāj to sastingt.

    Kad pralinē sastindzis, to viegli sasit ar nazi vai kādu citu virtuves instrumentu, lai tas sadalītos nelielos gabaliņos.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form