Foto: Shutterstock
Sulīgi riekstu - burkānu kēksiņi vienkāršam un ātri pagatavojam našķim.
50Minūtes
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gaugstākā labuma miltu120 grupjā maluma milti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda1 TKkanēlis0.75 gmaltas krustnagliņas0.5 gab.svaigi rīvēts muskatrieksts100 gsasmalcinātu pekānrieksti vai valrieksti200 gburkāni1 gab.ola160 gcukurs100 mleļla vai sviests375 mlpaniņas1 ĒKcitronu sula12 gab.pekānrieksti vai valriekstu pusītes

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek tajās papīra formiņas.

2

Lielā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, garšvielām un sasmalcinātiem riekstiem.

3

Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves.

4

Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas, citrona sulu, burkānus un samaisa. Virsū ber miltu maisījumu un samaisa.

5

Masu sadala pa formiņām, Kēksiņu veidni liek cepeškrāsns vidū un 180 grādos cep 20-25 minūtes, līdz kēksiņi zeltaini.

6

Gatavos kēksiņus atstāj veidnē 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!