Foto: Vida Press
Svaigi ceptu smalkmaizīšu aromāts teju katram asociējas ar bērnības atmiņām un liek mutē saskriet siekalām. Tiesa, visgardākās ir pašu ceptās maizītes, tāpēc piedāvājam vienkāršu un ātri pagatavojamu recepti, lai launagā galdā varētu celt bērnības gardumu, kas īpaši labo garšos ar piparmētru tēju.
150Minūtes
13Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 9
350 gmilti10 graugs75 gmargarīns cepšanai Rama Maestro0.5 tasekļavu sīrups1 olas0.5 tasepiens1 saujacukurs apaļmaizīšu apbārstīšanai5 ĒKmedus apaļmaizīšu apziešanai2 TKkanēlis pildījumam80 gžāvēti, smalki kapāti nektarīni pildījumam50 gpekanrieksti pildījumam100 gžāvētu augļu un riekstu maisījums pildījumam2 ĒKkļavu sīrups pildījumam

Sagatavošana

1

Lielā bļodā izsijā miltus un pievieno tiem atdzīvinātu raugu. Citā traukā izkausē "Rama" margarīnu cepšanai un kļavu sīrupu.

2

Krūzē sakul olu ar pienu un pievieno iegūtajai masai izkausēto margarīnu un sīrupu. Sajauc viendabīgā konsistencē un pievieno to miltiem un raugam. Samaisi visas sastāvdaļas, līdz veidojas staipīga substance, izcilājot to 7 līdz 10 minūtes, ļaujot cirkulēt gaisam. Tad ievieto bļodā, apsedz ar dvieli un atstāj rūgt aptuveni stundu.

3

Kad mīkla uzrūgusi, izrullē to taisnstūra formā un apkaisi ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, pievienojot kanēli un kļavu sīrupu, no malām atstājot aptuveni vienu centimetru. Tad satin mīklu rullī, sagriežot deviņos gabaliņos.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un uz 20 minūtēm ievieto tajā maizītes. Pēc tam izņēm ārā un apzied ar pienu un medu, apkaisot ar cukuru.

5

Cep vēl 30 minūtes. Kad maizītes gatavas, atdzesē tās un apzied ar medu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!