45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
1 kgrikota5 gab.olas4 ĒKskābs krējums7 ĒKcukurs7 ĒKmanna rozīnes1 gab.rīvēta citrona miziņas milti
Sagatavošana
1
Rikotu liek bļodā, iemaisa skābu krējumu. Pievieno olas, cukuru, rīvētu citrona miziņu un visu samaisa.
2
Rozīnes noskalo, apviļā miltos un iemaisa mīklā.
3
Pievieno un iemaisa mannu. Nogaršo mīklu, ja šķiet, ka trūkst salduma, pievieno vēl cukuru, tomēr jāatceras, ka rozīnes arī dod saldumu.
4
Cepamo veidni ieziež ar sviestu.
5
Rikotas masu liek traukā un izlīdzina. Virspusē uzliek sviesta piciņas.
6
Trauku liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz gatavs (zinu, ka daudzus tracina vārdi "cep līdz gatavs", bet tā reizēm sanāk).
7
Gatavības pazīmes: virsiņa zeltaina, maliņas brūnas un var redzēt, ka visa masa sacepusies. Temperatūra 180-200*C.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit