Rikotas un jogurta deserts ar aprikožu mērci
Foto: http://msdpacientiem.lv/
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Viegls un gards biezpiena un bezpiedevu jogurta krēms, kas papildināts ar aprikožu mērci. Deserts piemērots arī cukura diabēta slimniekiem, norāda receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.

Želatīnu uzbriedina ūdenī. Biezpienu sajauc ar svaigo jogurtu. Pievieno rīvēto apelsīna miziņu, vaniļas cukuru, rumu vai konjaku un samaisa.

Želatīnu izšķīdina ūdens peldē un pievieno krēmam. Samaisa un liek porciju trauciņos. Trauciņus liek ledusskapī.

Aprikozes izņem no kompota šķidruma un notecina. Sablendē. Mandeļu skaidiņas uz sausas pannas viegli apgrauzdē.

Desertu pārlej ar aprikožu mērci un dekorē ar mandeļu skaidiņām.

Vienā porcijā – 61,5 kcal; Olbaltumvielas – 7,3; Tauki-2,7; Ogļhidrāti – 1,85

Recepti sagatavojusi uztura speciāliste Liene Sondore un jautājumu un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.

Comment Form