Rīsi ar dārzeņiem eksotiskā zaļā karija mērcē
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g basmati vai jasmīna rīsi
basmati vai jasmīna rīsi
1 gab.
1 gab. baklažāns
baklažāns
1 gab.
1 gab. neliels brokolis
neliels brokolis
200 g
200 g zaļās pupiņas
zaļās pupiņas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1,5 ĒK
1,5 ĒK zaļā karija pasta
zaļā karija pasta
125 ml
125 ml kokosriekstu krēms
kokosriekstu krēms
1 ĒK
1 ĒK kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
1 ĒK
1 ĒK koriandrs
koriandrs
pēc garšas
pēc garšas laima vai citrona sula
laima vai citrona sula
2 ĒK
2 ĒK mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Izmēģini klasiskos rīsus eksotiskā ampluā, un zaļais karijs ēdienu papildinās ar Āzijas aromātu. Ēdiens ir spilgts un niansēts. Tuvinieki, kuriem pasniegsi to, novērtēs piedāvātās garšas krāsaino buķeti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kubiņos sagriež baklažānu. Pannā uzkarsē eļļu un apcep baklažānu no visām pusēm.

    Noņem baklažānu no pannas un liec sautēties sasmalcinātus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

    Pievieno brokoļa gabaliņus, sagrieztas pupiņas un cep vēl pāris minūtes, līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.

    Samaisi karija pastu ar dārzeņiem un turpini cept vēl minūti. Iemaisi kokosriekstu krēmu un kokosriekstu skaidiņas, pievienojot divas ēdamkarotes vārīta ūdens. Izsildi, līdz visas ēdiena sastāvdaļas ir karstas.

    Pievieno dārzeņiem mērcē sāli un piparus, svaigi sagrieztu koriandru, kā arī laima vai citrona sulu.

    Tvaicētajiem rīsiem uzklāj zaļā karija mērci, pārkaisi ar mandeļu skaidiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form