Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Izmēģini klasiskos rīsus eksotiskā ampluā, un zaļais karijs ēdienu papildinās ar Āzijas aromātu. Ēdiens ir spilgts un niansēts. Tuvinieki, kuriem pasniegsi to, novērtēs piedāvātās garšas krāsaino buķeti.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gbasmati vai jasmīna rīsi1 gab.baklažāns1 gab.neliels brokolis200 gzaļās pupiņas1 gab.sīpols1.5 ĒKzaļā karija pasta125 mlkokosriekstu krēms1 ĒKkokosriekstu skaidiņas1 ĒKkoriandrs pēc garšaslaima vai citrona sula2 ĒKmandeļu skaidiņas pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Kubiņos sagriež baklažānu. Pannā uzkarsē eļļu un apcep baklažānu no visām pusēm.

2

Noņem baklažānu no pannas un liec sautēties sasmalcinātus sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

3

Pievieno brokoļa gabaliņus, sagrieztas pupiņas un cep vēl pāris minūtes, līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.

4

Samaisi karija pastu ar dārzeņiem un turpini cept vēl minūti. Iemaisi kokosriekstu krēmu un kokosriekstu skaidiņas, pievienojot divas ēdamkarotes vārīta ūdens. Izsildi, līdz visas ēdiena sastāvdaļas ir karstas.

5

Pievieno dārzeņiem mērcē sāli un piparus, svaigi sagrieztu koriandru, kā arī laima vai citrona sulu.

6

Tvaicētajiem rīsiem uzklāj zaļā karija mērci, pārkaisi ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!