Rīsi ar jēra gaļu un papaiju
Foto: Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
2 TK
2 TK kumina sēklas
kumina sēklas
2 TK
2 TK koriandra sēklas
koriandra sēklas
1 TK
1 TK kaltēts ingvers
kaltēts ingvers
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
400 g
400 g jēra gaļas steiks
jēra gaļas steiks
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 gab.
2 gab. mazie sīpolloku sīpoli
mazie sīpolloku sīpoli
2 gab.
2 gab. ķiploka daivas
ķiploka daivas
1 gab.
1 gab. čili
čili
1 TK
1 TK sarīvēts, svaigs ingvers
sarīvēts, svaigs ingvers
2 gab.
2 gab. citronzāles stiebri
citronzāles stiebri
300 g
300 g basmati rīsi
basmati rīsi
25 g
25 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
pēc garšas
pēc garšas kaltēts koriandrs
kaltēts koriandrs
pēc garšas
pēc garšas kaltēts kumins
kaltēts kumins
500 ml
500 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
pēc garšas
pēc garšas sakapāts svaigs koriandrs un pētersīļi
sakapāts svaigs koriandrs un pētersīļi
50 g
50 g mandeles
mandeles
1 gab.
1 gab. papaija
papaija
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Radoša atkāpe no klasiskā plova un citiem varbūt jau ierastiem rīsu ēdieniem. Jērs salikumā ar papaiju, riekstiem, dzērvenēm un specifiskām garšvielām radīs vairāk kā oriģinālu salikumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē sausu pannu un apgrauzdē tajā kumina un koriandra sēklas.

    Nelielā trauciņā sajauc pusi apgrauzdēto sēklu ar ingvera pulveri, medu un smalki sakapātu ķiploku.

    Sagriež jēra gaļu smalkākos gabalos un sajauktajās garšvielās. Rūpīgi apviļā gaļu un uz 30 minūtēm ļauj tai iemarinēties ledusskapī.

    Sakarsē dziļu pannu vai katlu ar eļļu un apcep pavasara jeb jaunos sīpolus, smalki sakapātu ķiploku, čili, ingveru, citronzāli un pacep dažas minūtes. Pievieno rīsus, dzērvenes, pārējās sausās garšvielas, atlikušās grauzdētās sēklas un to visu pārlej ar buljonu. No sākuma ļauj visam vārīties uz lielākas uguns, tad noregulē mazāku liesmu un, ik pa brīdim apmaisot, ļauj sautēties zem vāka, līdz rīsi ir mīksti. Tas varētu prasīt aptuveni 12 minūtes.

    Sakarsē pannu ar eļļu, apcep iemarinēto jēra gaļu aptuveni 4 mintūtes, lai tā iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

    Apcepto gaļu sajauc ar novārītajiem rīsiem un piedevām, iemaisa svaigi sakapātus zaļumus, gabaliņos sagrieztu papaiju, mandelēm un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form