Foto: Vida Press
Radoša atkāpe no klasiskā plova un citiem varbūt jau ierastiem rīsu ēdieniem. Jērs salikumā ar papaiju, riekstiem, dzērvenēm un specifiskām garšvielām radīs vairāk kā oriģinālu salikumu.

Sakarsē sausu pannu un apgrauzdē tajā kumina un koriandra sēklas.

Nelielā trauciņā sajauc pusi apgrauzdēto sēklu ar ingvera pulveri, medu un smalki sakapātu ķiploku.

Sagriež jēra gaļu smalkākos gabalos un sajauktajās garšvielās. Rūpīgi apviļā gaļu un uz 30 minūtēm ļauj tai iemarinēties ledusskapī.

Sakarsē dziļu pannu vai katlu ar eļļu un apcep pavasara jeb jaunos sīpolus, smalki sakapātu ķiploku, čili, ingveru, citronzāli un pacep dažas minūtes. Pievieno rīsus, dzērvenes, pārējās sausās garšvielas, atlikušās grauzdētās sēklas un to visu pārlej ar buljonu. No sākuma ļauj visam vārīties uz lielākas uguns, tad noregulē mazāku liesmu un, ik pa brīdim apmaisot, ļauj sautēties zem vāka, līdz rīsi ir mīksti. Tas varētu prasīt aptuveni 12 minūtes.

Sakarsē pannu ar eļļu, apcep iemarinēto jēra gaļu aptuveni 4 mintūtes, lai tā iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

Apcepto gaļu sajauc ar novārītajiem rīsiem un piedevām, iemaisa svaigi sakapātus zaļumus, gabaliņos sagrieztu papaiju, mandelēm un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!