Foto: Shutterstock
Rīsi ar olu un sojas mērci - restorāna atmosfēra un garša. Ģimenē iegaršojās ķīniešu ēstuves rīsi ar olu un tad eksperimentālā veidā tiku pie šīs receptes.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vārīti rīsi sviests ola garšvielas sojas mērce

Sagatavošana

1

Vārītus rīsus liek uz karstas pannas, kurā ir izkausēts nedaudz sviests.

2

Mazliet pacepina, bet mazliet, uzlej ar garšvielām sakultu olu un maisot cep, līdz ola sarec.

* Konsistence un izskats ir uz īsto pusi, bet īstās garšvielas vēl jāatrod. Šobrīd lieku sojas mērci, bet man šķiet, tur vajag vēl kaut ko. Varbūt vajag MSG (monosodium glutamate)- ko lieto pilnīgi visās ķīniešu virtuvēs, pieļauju, ka arī iekš LV tāpat dara un profesionāļi lieto tumšo, nevis gaišo sojas mērce - arī no tā garša var mainīties.

Iesūtīja: svešiniece

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!