Risoto ar ceptām garnelēm, jūras ķemmītēm un čorizo desu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
15 g
15 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. mazs sīpols
mazs sīpols
1 gab.
1 gab. fenhelis
fenhelis
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
4 ĒK
4 ĒK šerijs
šerijs
150 g
150 g arborio rīsi
arborio rīsi
600 ml
600 ml zivju buljons
zivju buljons
4 ĒK
4 ĒK skābais krējums
skābais krējums
Pasniegšanai:
4-6 gab.
4-6 gab. jūras ķemmītes
jūras ķemmītes
4-6 gab.
4-6 gab. garneles
garneles
4-6 šķēles
4-6 šķēles čorizo desa
čorizo desa
 
pētersīļi
pētersīļi
1-2 ĒK
1-2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vidusjūras gaumē ieturēta, nedaudz izsmalcināta rīsu maltīte pusdienām vai vakariņām – risoto ar jūras ķemmītēm, garnelēm un čorizo desas gabaliņiem. Nedaudz pikantu garšu piešķirs drusciņa šerija, bet izteiksmīgā garša panākta ar zivju buljonu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā ieliek sviestu un izkausē to virs mērenas liesmas.

    Pievieno sakapātus sīpolus, sagrieztu fenheli, saspiestu ķiploka daiviņu un visu apcep aptuveni piecas minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Pēc tam katliņā pielej šeriju, pievieno sāli un piparus pēc garšas un maisot visu apcep vēl divas minūtes.

    Kad tas izdarīts, pieber rīsus un maisot tos apcep (divas minūtes). Pielej aptuveni trešdaļu zivju buljona. Ļauj rīsiem uzsūkt visu šķidrumu, un pēc tam pielej atlikušo buljonu.

    Rīsi gatavojoties uzsūks teju visu šķidrumu, tāpēc tie jāuzmana. Ik pa laikam apmaisot risoto, to gatavo 15-18 minūtes, līdz rīsi ir mīksti ar nedaudz kraukšīgu vidiņu.

    Pēc tam katliņu noceļ no karstuma un iemaisa risoto skābo krējumu.

    Gatavo jūras veltes: uzkarsē lielu pannu, līdz tā ir ļoti karsta.

    Jūras ķemmītes un garneles apsmērē ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem.

    Jūras ķemmītes, garneles un čorizo desas šķēlītes liek uz pannas un apcep aptuveni minūti no katras puses, lai tās viegli apbrūnētu.

    Risoto sadala divos vai trīs šķīvjos, katru porciju papildina ar jūras veltēm un čorizo.

    Garnē ar pētersīļiem un apslaksta ar pavisam nedaudz olīveļļu.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form