Risoto ar pētersīļiem, parmezānu un baziliku, taisīts no arborio rīsiem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
450 g
450 g arborio rīsi
arborio rīsi
750 ml
750 ml liellopa buljons
liellopa buljons
4 ĒK
4 ĒK sakapāts baziliks
sakapāts baziliks
4 ĒK
4 ĒK sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
 
sāls
sāls
 
svaigi malti pipari
svaigi malti pipari
6 ĒK
6 ĒK sarīvēts Parmezāna siers
sarīvēts Parmezāna siers
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Gardais risoto būs viegla maltīte, kuru pagatavot reizēs, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša un pārlieku nesarežģīta. Tradicionāli gan itāļi risoto gatavo ar liellopa kaula smadzenēm, tomēr šajā receptē tās var arī nepievienot. Atsvaidzinošu garšu maltītei tāpat piešķirs baziliks un pētersīļi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā izkausē sviestu, pievieno eļļu un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Visu strauji apcep.

    Pēc tam ieber klāt rīsus, un arī tos viegli apcep sviestā un eļļā. To dara divas minūtes.

    Pa nelielām porcijām pievieno buljonu – aptuveni 125ml vienā reizē. Vāra regulāri apmaisot, lai šķidrums būtu uzsūcies rīsos un tie ir kļuvuši mīksti (aptuveni 15 līdz 18 minūtes).

    Dažas minūtes pirms rīsu gatavošanas beigām pievieno sakapāto baziliku un pētersīļus. Pievieno sāli un piparus, kā arī karstajos rīsos iemaisa sarīvēto sieru.

    Pasniedz siltos šķīvjos ar kādu veselu bazilika vai pētersīļa lapiņu dekoram.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form