Sēņu risoto ar bekonu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
4 šķēles
4 šķēles bekons
bekons
150 g
150 g risoto rīsi
risoto rīsi
300 ml
300 ml verdošs ūdens
verdošs ūdens
400 g
400 g sēnes (marinētas, saldētas vai svaigas)
sēnes (marinētas, saldētas vai svaigas)
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga pusdienu vai vakariņu maltīte diviem – risoto ar mīksti kraukšķīgiem rīsiem, mazliet bekona un sēnēm. Nedaudz asumiņa un aromāta maltītei piešķirs svaigi malti melnie pipari.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā pannā uzkarsē eļļu. Tajā saber gabaliņos sagrieztu bekonu un uz vidējas uguns apcep, līdz bekons kļūst kraukšķīgs.

    Pēc tam pannā saber rīsus un maisot apcep aptuveni 1-2 minūtes. Kad tas izdarīts, pannā saber sakapātas sēnes un viegli apcep. Visu pārlej ar verdošo ūdeni.

    Padoms: ja ir tāda iespēja, vienkāršu sēņu maisījuma vietā izmanto konservēto sēņu zupu. Tai klāt esošais buljons piešķirs risoto vēl patīkamāku garšu.

    Risoto maisot vāra 15-20 minūtes, līdz rīsi uzvārījušies un risoto kļuvis tumīgs.

    Pirms pasniegšanas apkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form