
Ja produktu plauktiņā būs risoto rīsi, tad teju vienmēr varēs pagatavot izcili gardu maltīti. Atliek vien izvēlēties, ar ko to papildināt, šajā reizē šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka izmēģināt recepti ar sparģeļiem un baravikām.
Olīveļļā uz vidējas uguns apcep sakapātus ķiplokus un sīpolus, pievieno rīsus un baltvīnu, maisot viegli apcep. Ik pa brīdim pa kausiņam pievieno dārzeņu buljonu, tā turpina, līdz rīsi ir pusgatavi (kraukšķīgi viducī).
Tad pievieno sakapātas baravikas un sparģeļus, turpina gatavot, ik pa laikam maisot. Kad rīsi gandrīz gatavi, pievieno sāli, rīvētu sieru, maskarpones sieru un trifeļu eļļu, un atstāj zem vāka nedaudz ievilkties, nogriežot uguni.
Receptes autors: Lauris Aleksejevs.