Foto: Publicitātes foto
Ja produktu plauktiņā būs risoto rīsi, tad teju vienmēr varēs pagatavot izcili gardu maltīti. Atliek vien izvēlēties, ar ko to papildināt, šajā reizē šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka izmēģināt recepti ar sparģeļiem un baravikām.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 grisoto jeb Arborio rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")50 gšalotes sīpoli20 gķiploki300 gsparģeļi300 gsvaigas vai saldētas baravikas15 mltrifeļu eļļa50 gcietais siers100 mlsauss baltvīns2 ĒKMascarpone0.5 TKdrupināti baltie pipari600 mldārzeņu buljobs30 mlolīveļļa pēc garšassāls eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Olīveļļā uz vidējas uguns apcep sakapātus ķiplokus un sīpolus, pievieno rīsus un baltvīnu, maisot viegli apcep. Ik pa brīdim pa kausiņam pievieno dārzeņu buljonu, tā turpina, līdz rīsi ir pusgatavi (kraukšķīgi viducī).

2

Tad pievieno sakapātas baravikas un sparģeļus, turpina gatavot, ik pa laikam maisot. Kad rīsi gandrīz gatavi, pievieno sāli, rīvētu sieru, maskarpones sieru un trifeļu eļļu, un atstāj zem vāka nedaudz ievilkties, nogriežot uguni.

Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!