Risoto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu
Foto: Publicitātes foto
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g risoto jeb Arborio rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")
risoto jeb Arborio rīsi (piemēram, "Herkuless Gourmet")
50 g
50 g šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
20 g
20 g ķiploki
ķiploki
300 g
300 g sparģeļi
sparģeļi
300 g
300 g svaigas vai saldētas baravikas
svaigas vai saldētas baravikas
15 ml
15 ml trifeļu eļļa
trifeļu eļļa
50 g
50 g cietais siers
cietais siers
100 ml
100 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
2 ĒK
2 ĒK Mascarpone
Mascarpone
pus TK
pus TK drupināti baltie pipari
drupināti baltie pipari
600 ml
600 ml dārzeņu buljobs
dārzeņu buljobs
30 ml
30 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Dārzeņu ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja produktu plauktiņā būs risoto rīsi, tad teju vienmēr varēs pagatavot izcili gardu maltīti. Atliek vien izvēlēties, ar ko to papildināt, šajā reizē šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka izmēģināt recepti ar sparģeļiem un baravikām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olīveļļā uz vidējas uguns apcep sakapātus ķiplokus un sīpolus, pievieno rīsus un baltvīnu, maisot viegli apcep. Ik pa brīdim pa kausiņam pievieno dārzeņu buljonu, tā turpina, līdz rīsi ir pusgatavi (kraukšķīgi viducī).

    Tad pievieno sakapātas baravikas un sparģeļus, turpina gatavot, ik pa laikam maisot. Kad rīsi gandrīz gatavi, pievieno sāli, rīvētu sieru, maskarpones sieru un trifeļu eļļu, un atstāj zem vāka nedaudz ievilkties, nogriežot uguni.

    Receptes autors: Lauris Aleksejevs.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form