Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Neparastām garšām pilns risoto, ko var pagatavot uzreiz pēc svētkiem – no pāri palikušā tītara cepeša un neapēstajiem ceptajiem kastaņiem. Ja mājās pēc svētkiem palicis vien tītars, bez kastaņiem vari arī iztikt.
180Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
BULJONAM: tītara cepeša kauliņi sīpols2 burkāni pipari lauru lapa RISOTO:90 gsviests sarkanais sīpols2 puravi200 garborio rīsi200 gtītara cepeša gaļa2 ĒKsakapāti zaļumi150 gcepti kastaņi100 gParmezāna siers

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo buljonu. Tītara cepeša kauliņus liek katlā un pārlej ar ūdeni, lai nosegtu. Pievieno četrās daļās sagrieztu sīpolu, gabaliņos sagrieztus burkānus, pipargraudus un lauru lapu. Šķidrumam ļauj sākt vārīties, tad buljonu vāra apmēram divas stundas. Pēc tam buljonu nokāš un atlej vienu litru – tas būs nepieciešams risoto pagatavošanai.

2

Gatavo risoto – lielā pannā izkausē sviestu un pievieno sagrieztu sarkano sīpolu, puravu gabaliņus un cep 5 minūtes. Tad pannā saber rīsus un maisot nedaudz apcep. Pēc tam rīsiem pielej trešdaļu nepieciešamā buljona un ļauj burbuļot dažas minūtes.

3

Kad tas paveikts, pievieno gabaliņos saplucinātu tītara gaļu un pusi no atlikušā buljona, kā arī sakapātos zaļumus. Risoto maisot vāra vēl 5 minūtes.

4

Beigās risoto pielej pēdējo atlikušo buljonu un saber tajā nomizotu cepto kastaņu gabaliņus. Maisot vāra 5–10 minūtes, līdz rīsi ir mīksti, bet risoto vēl saglabājies krēmīgs. Beigās iemaisa tajā nelielu naža galu sviesta un sarīvētu Parmezāna sieru. Pasniedz, kamēr vēl silts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!