Risoto ar tītara gaļu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Buljonam:
 
tītara cepeša kauliņi
tītara cepeša kauliņi
 
sīpols
sīpols
2
2 burkāni
burkāni
 
pipari
pipari
 
lauru lapa
lauru lapa
Risoto:
90 g
90 g sviests
sviests
 
sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
2
2 puravi
puravi
200 g
200 g arborio rīsi
arborio rīsi
200 g
200 g tītara cepeša gaļa
tītara cepeša gaļa
2 ĒK
2 ĒK sakapāti zaļumi
sakapāti zaļumi
100-200 g
100-200 g cepti kastaņi
cepti kastaņi
100 g
100 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Neparastām garšām pilns risoto, ko var pagatavot uzreiz pēc svētkiem – no pāri palikušā tītara cepeša un neapēstajiem ceptajiem kastaņiem. Ja mājās pēc svētkiem palicis vien tītars, bez kastaņiem vari arī iztikt.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo buljonu. Tītara cepeša kauliņus liek katlā un pārlej ar ūdeni, lai nosegtu. Pievieno četrās daļās sagrieztu sīpolu, gabaliņos sagrieztus burkānus, pipargraudus un lauru lapu. Šķidrumam ļauj sākt vārīties, tad buljonu vāra apmēram divas stundas. Pēc tam buljonu nokāš un atlej vienu litru – tas būs nepieciešams risoto pagatavošanai.

    Gatavo risoto – lielā pannā izkausē sviestu un pievieno sagrieztu sarkano sīpolu, puravu gabaliņus un cep 5 minūtes. Tad pannā saber rīsus un maisot nedaudz apcep. Pēc tam rīsiem pielej trešdaļu nepieciešamā buljona un ļauj burbuļot dažas minūtes.

    Kad tas paveikts, pievieno gabaliņos saplucinātu tītara gaļu un pusi no atlikušā buljona, kā arī sakapātos zaļumus. Risoto maisot vāra vēl 5 minūtes.

    Beigās risoto pielej pēdējo atlikušo buljonu un saber tajā nomizotu cepto kastaņu gabaliņus. Maisot vāra 5–10 minūtes, līdz rīsi ir mīksti, bet risoto vēl saglabājies krēmīgs. Beigās iemaisa tajā nelielu naža galu sviesta un sarīvētu Parmezāna sieru. Pasniedz, kamēr vēl silts.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form