Risoto ar tomātiem, bekonu un Parmezāna sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols
sīpols
6 šķēles
6 šķēles kūpināts bekons
kūpināts bekons
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
250 g
250 g risoto rīsi (piemēram, arborio)
risoto rīsi (piemēram, arborio)
400 g
400 g konservēti tomāti (gabaliņos)
konservēti tomāti (gabaliņos)
750 ml
750 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
250 g
250 g ķirštomāti
ķirštomāti
 
Parmezāna siers (sagriezts plānās šķēlītēs)
Parmezāna siers (sagriezts plānās šķēlītēs)
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Šķiet, ka risoto var pagatavot teju visās iespējamās variācijās, lai to pielāgotu gan sezonālajiem produktiem, gan ēšanas paradumiem. To pierāda arī šī recepte, kurā apvienoti kraukšķīgie rīsi, grēcīgi sātīgais bekons un konservētie tomāti, ko ir vērts vienmēr glabāt virtuves skapītī, lai no tiem pagatavotu garšīgus šedevrus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā ar augstajām malām vai katliņā uzkarsē eļļu. Pievieno sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu bekonu. Visu apcep 5–7 minūtes uz vidējas liesmas, līdz sīpola gabaliņi mīksti, bet bekons kraukšķīgs.

    Pannā liek klāt saspiestu ķiploka daiviņu un ieber rīsus. Rīsus kārtīgi apmaisa, lai tie apviļātos eļļā, pēc tam liek klāt konservētos tomātus.

    Ļauj šķidrumam sākt burbuļot un tad nogriež plīts liesmu uz nelielu. Sastāvdaļas maisa, līdz rīsi uzsūkuši lielāko daļu šķidruma.

    Pēc tam pakāpeniski pievieno karsto buljonu, apmaisot sastāvdaļas pēc katras pievienotās šķidruma porcijas un ļaujot buljonam uzkarst.

    Kad gandrīz viss buljons pieliets risoto, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un atlikušo buljonu. Maisot vāra, līdz rīsi uzsūkuši pilnībā visu buljonu.

    Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Karsto trauku ņem nost no plīts, risoto liek šķīvjos un pasniedz ar parmezāna siera šķēlītēm.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form