Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šķiet, ka risoto var pagatavot teju visās iespējamās variācijās, lai to pielāgotu gan sezonālajiem produktiem, gan ēšanas paradumiem. To pierāda arī šī recepte, kurā apvienoti kraukšķīgie rīsi, grēcīgi sātīgais bekons un konservētie tomāti, ko ir vērts vienmēr glabāt virtuves skapītī, lai no tiem pagatavotu garšīgus šedevrus.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKolīveļļa1 sīpols6 šķēleskūpināts bekons1 ķiploka daiviņa250 grisoto rīsi (piemēram, arborio)400 gkonservēti tomāti (gabaliņos)750 mldārzeņu buljons250 gķirštomāti Parmezāna siers (sagriezts plānās šķēlītēs)

Sagatavošana

1

Pannā ar augstajām malām vai katliņā uzkarsē eļļu. Pievieno sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu bekonu. Visu apcep 5–7 minūtes uz vidējas liesmas, līdz sīpola gabaliņi mīksti, bet bekons kraukšķīgs.

2

Pannā liek klāt saspiestu ķiploka daiviņu un ieber rīsus. Rīsus kārtīgi apmaisa, lai tie apviļātos eļļā, pēc tam liek klāt konservētos tomātus.

3

Ļauj šķidrumam sākt burbuļot un tad nogriež plīts liesmu uz nelielu. Sastāvdaļas maisa, līdz rīsi uzsūkuši lielāko daļu šķidruma.

4

Pēc tam pakāpeniski pievieno karsto buljonu, apmaisot sastāvdaļas pēc katras pievienotās šķidruma porcijas un ļaujot buljonam uzkarst.

5

Kad gandrīz viss buljons pieliets risoto, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un atlikušo buljonu. Maisot vāra, līdz rīsi uzsūkuši pilnībā visu buljonu.

6

Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

7

Karsto trauku ņem nost no plīts, risoto liek šķīvjos un pasniedz ar parmezāna siera šķēlītēm.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!