Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardi rīsu plācenīši, kurus var pagatavot no "pārpalikumu" risoto. "Kotletēs" paslēpušies divi sieri, pētersīļi un citi gardumi. Maltīte būs lieliska pusdienām vai vieglām vakariņām.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 gsviests250 grisoto rīsi (arborio)600 mldārzeņu buljons6 gab.sīpolloki4 ĒKsarīvēts Parmezāna siers3 ĒKsakapāti pētersīļi1 gab.ola125 gsarīvēta mocarella60 grīvmaize eļļa un sviests cepšanai salātlapas ķirštomāti

Sagatavošana

1

Dziļā pannā izkausē sviestu un pieber rīsus. Tos apcep kādu minūti un pielej klāt pusi no nepieciešamā karstā dārzeņu buljona.

2

Uz lēnas uguns rīsus gatavo tik ilgi, līdz tie uzsūkuši teju visu šķidrumu. Tiem pievieno sakapātus sīpolloku sīpolus, atlikušo buljonu, un gatavo tik ilgi, līdz rīsi ir mīksti, bet buljons gandrīz pazudis.

3

Gatavos rīsus liek lielā bļodā, iemaisa tajos sarīvētu Parmezāna sieru un pētersīļus, un masu atdzesē.

4

Pēc tam risoto apmaisa, iecilā tajā sakultu olu un garšvielas pēc vēlēšanās. Masu samaisa un sadala 12 porcijās, un katru plācenīti ar rokām apviļā apaļā, plakanā formā.

5

Plācenītī ar pirkstu iespiež bedrīti. Bedrītē ieliek nedaudz sarīvētas mocarellas (vai vienu šī siera kubiņu). To vēlreiz apviļā, lai siers iespiestos plāceņa vidū.

6

Rīvmaizi ber dziļā šķīvī. Tajā apviļā katru plācenīti, bet pēc tam visus atdzesē aptuveni 20 minūtes, lai tie sastingtu un padotos cepšanai.

7

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un sviestu. Plācenīšus liek pannā un apcep tik ilgi, līdz tie nedaudz apbrūnē un kļūst viegli kraukšķīgi. Apgriež otrādi un izdara to pašu, lai virsma būtu zeltaini brūna.

8

Plācenīšu vidū esošajam sieram būtu jābūt pietiekami karstam un izkusušam.

Pasniedz vēl karstus, kopā ar lapu salātiem un ķirštomātiem.

Labu apetīti!

Padoms: ja risoto jau ir pagatavots un palicis no iepriekšējā vakara, rīsu masai pievieno dažas ēdamkarotes pesto un sagatavo plācenīšus tieši tāpat, kā norādīts receptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!