Grūbu un rīsu salāti ar dārzeņiem un fetas sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g grūbas (noskalotas un izmērcētas)
grūbas (noskalotas un izmērcētas)
550 ml
550 ml verdošs ūdens
verdošs ūdens
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
125 g
125 g basmati rīsi
basmati rīsi
400 ml
400 ml ūdens
ūdens
2
2 ķiploka daiviņas (saspiestas)
ķiploka daiviņas (saspiestas)
60 g
60 g ciedru rieksti
ciedru rieksti
1
1 sarkanais sīpols (sakapāts)
sarkanais sīpols (sakapāts)
1
1 citrons (sarīvēta miziņa un sula)
citrons (sarīvēta miziņa un sula)
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
sauja
sauja baziliks
baziliks
sauja
sauja piparmētras
piparmētras
250 g
250 g ķirštomāti (sarkanie un dzeltenie)
ķirštomāti (sarkanie un dzeltenie)
180 g
180 g fetas siers
fetas siers
  • Dārzeņu salāti
  • Dažādi salāti
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Salāti, kurus ēdot, katrs kumosiņš atgādinās par laiski saulainām dienām pie Vidusjūras. Tie būs ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, pateicoties sastāvā esošajām grūbām, rīsiem, garšaugiem un dārzeņiem. Bet citronu sulas un olīveļļas mērce piedos gardu spirgtumu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Grūbas saber katliņā un pārlej ar 550 mililitriem verdoša ūdens. Pievieno arī mazliet sāli. Katlam uzliek vāku un vāra grūbas 25 minūtes, līdz tās mīkstas. Pēc tam nokāš.

    Rīsus un ķiploka daiviņas ieliek citā katliņā un pārlej ar 400 mililitriem ūdens. Pievieno mazliet sāli garšai un ļauj ūdenim sākt burbuļot. Rīsus vāra 10 minūtes, līdz tie ir mīksti un uzņēmuši visu ūdeni.

    Pannā apgrauzdē ciedru riekstus, lai tie būtu zeltaini brūni.

    Lielā bļodā saber sīpolu, pievieno tam citrona sulu un miziņu, kā arī olīveļļu. Pievieno novārītās grūbas un rīsus, pēc tap pieber teju visus ciedru riekstus, sakapātas piparmētras un baziliku. Salātus apmaisa.

    Pēc tam salātos iecilā sagrieztus tomātus un fetas siera gabaliņus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Pasniedz šķīvjos, salātus pārkaisot ar nedaudz ciedru riekstiem un garšaugu lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form