Rīsu krēms ar ogu ķīseli
Foto: DELFI
2.9487 39
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
ķīselim:
300 g
300 g saldētas ogas vai ievārījums pēc izvēles
saldētas ogas vai ievārījums pēc izvēles
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
150 g
150 g cukurs
cukurs
krēmam:
200 g
200 g rīsi
rīsi
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
150-200 g
150-200 g cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ķīseļi
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskas vērtības ir neapgāžamas. Ogu ķīselis ar rīsu krēmu uzjundīs atmiņas par bērnības garšām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā liec ogas vai ievārījumu, pievieno cukuru un pārlej ar ūdeni. Vāri tik ilgi, līdz ogas gandrīz sāk pajukt, bet vēl satur formu. Nelielā krūzītē kartupeļu cieti samaisi ar dažām karotēm auksta ūdens, lai izveidojas šķidra putriņa. Lēnām lej klāt cieti savārītajām ogām un nepārtraukti maisi, lai masa sabiezē. Kad ķīselis sabiezējis, noņem no uguns un ļauj tam atdzist.

    Noskalo rīsus aukstā ūdenī, ber katlā un pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens ir 2 cm virs tiem. Vāra aptuveni 20 minūtes. Tad atstāj uzbriest zem vāka. Novārītos rīsus atdzesē.

    Bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz iegūts krēmīgs putukrējums.

    Atdzesētiem rīsiem, kas sairdināti, pievieno putukrējumu, viegli iecilājot to.

    Deserta traukos lej ķīseli, virsū liek dažas karotes rīsu krēma. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām.

    Rīsu krēms ar ogu ķīseli
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form