Rīsu krēms ar smiltsērkšķu putām
Foto: Shutterstock
3.8000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Rīsu krēmam
800 ml
800 ml piens
piens
1
1 vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
200 g
200 g rīsi (īsgraudu)
rīsi (īsgraudu)
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
Smiltsērkšķu putām
100 ml
100 ml smiltsērkšķu sula
smiltsērkšķu sula
3
3 olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
150 g
150 g sviests
sviests
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Krēmi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ielej pienu. Pārgriež vaniļas pāksti uz pusēm un sēkliņas ieskrāpē pienā, arī pāksti liek pienā. Iemaisa arī sāli un rīsus.

    Nepārtraukti maisot, lai rīsi nepierautos pie katliņa dibena, karsē pienu. Kad piens vārās, uz mazas uguns vāra rīsus 5 minūtes. Pēc tam katliņu noņem, uzliek vāku un ietin segās un spilvenos uz vismaz 20-25 minūtēm, līdz rīsi ir mīksti. Pirms pabeidz gatavot krēmu, gatavos rīsus atdzesē pilnībā.

    Gatavo smiltsērkšķu mērci. Katliņā ielej smiltsērkšķu sulu, pievieno cukuru un olas. Ar kuļamo slotiņu sakuļ. Liek katliņu uz vidējas uguns un, nepārtraukti kuļot, uzvāra. Noņem no uguns. Pievieno sviestu un ar blenderi vai mikseri sakuļ putās. Atdzesē.

    Atdzisušiem rīsiem izņem vaniļas pāksti un ar dakšiņu, tos samaisot, uzirdina. Sakuļ putukrējumu un iecilā rīsos.

    Liek porciju trauciņos, grezno ar smiltsērkšķu putām. Pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form