Rīsu krēms ar zemeņu ķīseli
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
RĪSU KRĒMAM
125 g
125 g maisiņš rīsu
maisiņš rīsu
250 g
250 g saldais krējums
saldais krējums
1/2 TK
1/2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
50 g
50 g cukurs
cukurs
ZEMEŅU ĶĪSELIM
1 l
1 l ūdens
ūdens
400-500 g
400-500 g saldētas zemenes
saldētas zemenes
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu vai kukurūzas ciete
kartupeļu vai kukurūzas ciete
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ķīseļi
  • Krēmi
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Ļoti vienkāršs un klasisks saldēdiens, kas uzjundīs patīkamas bērnības atmiņas. Savā "Instagram" kontā pārbaudītu recepti atklāj Justīne Rūda.

    Gatavo rīsu krēmu. Izvāra rīsus un pilnībā atdzesē. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgās putas, iemaisa atdzesētajos rīsos. Liek krēmu ledusskapī.

    Gatavo zemeņu ķīseli. Katliņā ielej ūdeni, pievieno zemenes un vāra. Pēc garšas pievieno cukuru. Kad ogas izšķīdušas, pievieno cieti (pirms tam to izšķīdina 1/2 glāzē auksta ūdens) visu laiku maisot. Kad ķīselis sabiezējis, noņem katliņu no plīts un atdzesē ķīseli.

    Lej ķīseli bļodiņās, pievieno rīsu krēmu un bauda.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form